A magyar foci szerelmesei dörzsölhetik a tenyerüket, mert a hétvégén elrajtol az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonja. Az már csak hab a tortán, hogy a másodosztályban és harmadosztályban sem késlekednek, így aki szereti a magyar focit az kénye kedve szerint válogathat a jobbnál jobb párosításokban. Mindjárt nyitánynak itt van nekünk a Budapest Honvéd FC - Zalaegerszegi TE párosítás. Kitérve az eddig született elemzések elől, én a gólokban látok fantáziát.

Leginkább azért mert mind a két csapatnál jelentős változások voltak a rövid bajnoki szünetben. Először is mind a két csapatnál edzőváltás volt a nyáron. A Honvédnál Chris Docherty vezetésével egy komplett skót vonalat hoztak a kispadra, míg a ZTE-nél Ricardo Moniz lett a vezetőedző. Utóbbit természetesen jól ismerjük a korábbi magyarországi szerepvállalása okán, szereti a támadó focit és tesz is érte, hogy csapatai ennek szellemében menjenek fel a pályára. Bevallom őszintén Docherty-nek kicsit utána kellett néznem, de összességében azt kell mondjam jó nevű csapatoknál tevékenykedett eddig. Amennyire sötét ló Ő per pillanat a magyar fociban, akár jól is elsülhet a szerződtetése.

A másik ok amiért a gólok mellett tettem le a voksom az az, hogy mind a két csapatnál jelentős játékosmozgás volt tapasztalható a nyáron. Az összeszokottság hiánya, főleg így a szezon elején döntően tudja befolyásolni egy-egy csapat teljesítményét. Hogy mi számít majd ténylegesen erősítésnek akár egyik, akár másik csapatnál az majd kiderül. Szurkolói szemmel azt kell mondjam, hogy úgy tűnik a ZTE kicsit előrébb jár játékban riválisánál, ugyanakkor a minőségi(?) igazolásoknak köszönhetően a Honvéd kerete a negyedik legértékesebb a ligában.

Neveket szándékosan nem említettem eddig, mert a név az csak név, amit a pályára kivisz az a mérvadó. Viszont Kisvárda szurkolóként meg kell említenem, hogy a hazaiak a védelmük tengelyébe leigazolták a Prenga-Cirkovic duót, akik az előző szezonban pont a szabolcsi kisvárosban nyújtottak kiemelkedőt. Róluk csak annyit, ha kedvükre való a csapatuk játékrendszere, akkor szinte átjátszhatatlanok. Viszont ha egy fogaskerék hibádzik a gépezetben, a Honvédnál ez elő szokott fordulni, akkor 12 egy tucat teljesítményt várhatnak tőlük.

Bátor támadójátékra és sok gólra számítok a találkozón.

Budapest Honvéd FC - Zalaegerszegi TE: Gólok száma - Felett/alatt tipp