Tudom jól, hogy született már egy írás ezen meccs kapcsán, és azt is tudom, mi a tipp. Sima Kisvárda siker. Bevallom férfiasan, hasonlóan gondolom, én is úgy vélem, itt ez olyan simának tűnik, hogy már gyanús.

A Kisvárda minden évben képes előre lépni, mintha most lett volna, hogy az NBIII-ban játszik, de bakker, szaladnak az évek. Az már baromi rég volt, évek óta stabil NBI-es csapat, legutóbb stabilan dobogós, és ahogy láttuk, nemzetközi porondon sem reménytelen. A Molde is csak egy olyan góllal törte meg, ami VAR esetén nem gól...

Nekem ami tetszik, hogy a háttérben is sokkal profibb munka folyik, mint szerintem bármelyik másik magyar csapatnál. A Kisvárda hozza a légiósokat, mert nem lehet ezt vitatni, de valahogy nem tud mellényúlni. Ez pedig nem lehet a véletlen műve, ott olyan scouting mehet, ami előtt le a kalappal. Emellett pedig akik távoznak, rendre a jó pillanatokban távoznak, most hülye példa lenne a Real Madridhoz hasonlítani, de ott is mostanában sokkal megfontoltabb ez a dolog, elmegy Ramos, jön Alaba és Rüdiger, elmegy Casemiro, jön Tsuameni...

Na, lényeg a lényeg, a Kisvárda játéka nem csak eredményes, szórakoztató is. Sokszor leírtam, hogy általában tavasszal jobb, szórakoztatóbb focit játszik a szabolcsi csapat. Idén is így van ez. Olyan természtességgel lövik a triplákat, olyan könnyedén, hogy az elmondani nem lehet. Ami szintén tetszik, hogy a Kisvárda csapatként működik, a Molde elleni visszavágón is igazából senki sem akart csillogni, olyan gyönyörű passzjáték ment, nekem a Montanier-féel Sociedad ugrott be, ami lehet sokaknak semmit sem mond, de nekem majdnem az etalon, amit az a csapat tolt akkoriban. A legegyszerűbb foci, passz, passz, sakk matt. Sallangmentes. Eredményes.

A Kispest tradíconálisan rosszul kezdi a bajnokságokat, nincs ez másként idén sem. A Rossi-éra óta az a klub vergődik, és biza voltak mellényúlások edzői fronton, de ezt talán jelen időben is írhattam volna. Jelek. Jelek, mint a Zsótér által a Fradi ellen mellégurított büntető, árulkodik mindenről. A Kispest jelenleg nem csapat, fájt nézni, ahogy a Fradi 60-70%-ot focizva, kevésbé koncentrálva akkor alakít ki helyzetet, amikor akar. Ahhoz képest, hogy a Honvéd a felező alig lépte át, hogy a Fradinak 5 percenként ziccere volt a végeredmény nem festi le a valóságot. Lehet, hogy az FTC-ben egyéni képességeket nézve jobb játékosok játszanak, de hogy a Várda egységesebb, az egész biztos.

Ha visszaidézem, mit is láttam a Fradi-Honvéd meccsen, tudom, hogy a Fradi tényleg minden túlzás nélkül 5 percenként kb ziccerig jutott. Na most legyen a Várdának mondjuk 7-8 percenként ziccere, jó eséllyel egy-egyből gól születik mindkét játékrészben.

Kisvarda - Budapest Honvéd FC: Kisvarda mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp