Rendre behúzza hazai meccseit az NB1-ben a bajnoki címvédő Ferencváros. Hosszú időre búcsúzik közönségétől a Groupama Aréna, és Csercseszov akkor is rendre abszolválja a házi feladatokat, ha nehézségei vannak. Bognár György távozásával már nem annyira látványos a paksi támadófoci. A „Magyar csapat” meccseit nem érdemes már előre overezni. Waltner Róbert együttese vélhetően tisztesen helyt áll, de vereséget szenved a fővárosban.

Nagyon jó mutatókkal rendelkezik a Fradi a 2022-es őszi szezonban. Tizenhárom hazai tétmeccséből tíz győzelmet aratott. Az összes bajnokiját behúzta, és a Slován és a Quarabag elleni vereségeken túl, csak a Monaco távozott pontosan az Üllői útról. Benne van ebben a keretben a győztes mentalítás, ha nem megy, akkor is küzd az utolsó pillanatokig. Eszembe jut a Puskás elleni 1:0, amikor a 94. percben köszönt be az ősz embere, a fontos gólok szerzője: Zachariassen. Csercseszov a szokásos módján sablon nyilatkozattal hangolt a meccsre: „szépen szeretnénk búcsúzni a közönségünktől”, „ellenfelünk jó játékosokból áll”, „vezetjük a tabellát és győzni szeretnénk”, „kevés volt a felkészülés időnk”. Az igazság az, hogy a fejsérülést szenvedett Bolin kívül, teljes a Fradi kerete! Talán az eredmények és a sorozatterhelés ismeretében ez az egyik legnagyobb szó, ami minősíti a szakmai stábot így november közepén két meccsel a téli szünet előtt.

Jól elverte a harmatos Honvédot a Paks. Magáért beszél az 5:0, de egyben minősíti is a Kispesten folyó dilettantizmust. Dicséretes az a háttérmunka, ami már másfél évtizede töretlen a klubnál. Most is van jó pár játékos, aki igyekszik felhívni magára a figyelmet. Varga Barnabás az Ádám Martin utáni űrt kiválóan tölti be. Sajbánt nem a posztján játszatja Waltner. A korábban Fradit is megjárt Bőle egyre jobb formát mutat, a korábbi gólkirályukat Hahn Jánost próbálják felépíteni. Szerethető, fifikás csapat a Paks, de a tabella a tipikus középcsapat jegyét mutatják. A hatodik legtöbb kapott gól (22), a hatodik legtöbb szerzett gól (22), öt győzelem, öt vereség három döntetlen – hatodik hely.

Révész Attila mondása jut eszembe: „sokszor a játékoskeretek közötti különbség eldönti a három pont sorsát”. Motivált hazai együttest várok, aki képes lesz bedarálni az amúgy szimpatikus kiscsapatot. A feldobott szorzó a fix egyesre épp határérték – még érdemes elcsípni, a 30% feletti haszonért.

Ferencváros - Paksi SE: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp