A Ferencváros ősze elég komolyra sikeredett, hisz továbbjutott az Európa Liga csoportköréből, sőt megnyerte csoportját, az NBI-ben pedig több meccs hátrány ellenére is magabiztosan vezet, hiába kapott ki mondjuk a Kecsótól vagy a Kövesdtől, azért ezeket a pofonokat idegenben gyűjtötte, hazai pályán nem szokott botlani. 6/6 a mérleg, mindössze két kapott gól.

Ennek ellenére, mármint a kevés kapott gól ellenére mondom, hogy a PSE képes lehet Dibuszt mattolni az első félidőben.

Ami tény, hogy a Fradi ősze nem volt épp sétagalopp, két fronton űzte, az Iváncsa elleni meccsről meg jobb nem beszélni... Mmaee igencsak nagy stabilitást ad annak a védelemnek, amely egyébként fura mód annyira nem tűnik stabilnak. Viszont a számok mégis azt mutatják, hogy az FTC-nek a Groupamában nem könnyű gólt lőni. Csercseszov talán bele is rotál a kezdőbe, bár ő is olyan, mint Ancelotti, azért nem szívesen butítja le a csapatát.

Ami tény, otthon az FTC nagyon erős, és az alap, hogy félidőig betalál. A Vidi elleni találkozón csak döntetlen jött, de helyzetek alapján azt a meccset 2-3 góllal kellett volna megnyerni. Ami ziccert a 2. félidőben az FTC elszórakozott, az 3 meccs megnyeréséhez elég.

A Paks ugyan már nem az a csapat, amely mondjuk 3-0-lal lepte meg az FTC-t, nem a Bognár-féle kamikaze focit tolja, de azért maradt még Bognár hagyatékából, mert a PSE idegenben is sok gólt lő, és sokat is kap.

Jön a vb, jön a szünet, kinek mi, és az FTC védekezése messze nem hibátlan. Hátul az adogatásba is képesek belehibázni, sok szituáció van, amikor csak Dibusz klasszisán múlik, hogy nem születik gól az adott helyzetből. A Paks meg a Kispest elleni 5-0-ból jön, egész biztos, hogy az megnyugtatta a srácokat, és ez kicsit olyan meccs -hogy rákössek a norvég-magyar női kézimeccsre-, ahol a rosszabb képességű együttes is egy félidőn keresztül méltó ellenfele tudott lenni a sokkal jobb képességűnek. Biztos lesz 2-3 ziccere az atomvárosiaknak, amiből elég egyet értékesíteni, és akkor az FTC-gólját meg nagyképűen evidensnek veszem. Andó-Szabó pedig jó ómen lehet paksi részről, amikor ő legutóbb a két csapatnak fújt, azt a bajnokit a PSE nyerte a Pesten 3-0 arányban. Van benne pici rizikó, de úgy érzem, 3.85-ért megéri.

Ferencváros - Paksi SE: Mindkét csapat gólt szerez - 1. félidő - Igen/Nem tipp