A sors furcsa fintora az esti elődöntő párosítása. Hiszen Jan Lennard Struff és Aslan Karatsev már ezen a tornán egyszer összecsaptak a selejtező döntőjében amelyet akkor az orosz nyert. Azért nem minden nap fordul elő,hogy két játékos egy tornán kétszer is játsszon és ez ami a német szempontjából jelentős előny szerintem.

Át tudják beszélni az edzsőjével,hogy mit kellene másként az orosz ellen és mik azokban amelyekben hibázott a német. Úgy látom,hogy annyira simán kikapott Struff,hogy nagyobb művészet lenne ismét ennyire rosszul játszani. Első adogatásokból is akkor elég gyengén teljesített. A német sorsolása egyértelműen nehezebb volt,mint az oroszé. Ha csak a 32-től vizsgálva meg milyen ellenfelei voltak ég és föld. Struff mindegyik ellenfele salak specialista volt és döntő szettben mindegyiket le tudta győzni. Nyilván sok percet töltött már a pályán ha ezeket összeadjuk,de ez tegnap se látszott rajta. Rendkívül magabiztos és fejben végtelenül higgadt volt az egész találkozó alatt. 15-40-ről is simán visszajött adogatóként. Amikor szorult a hurok sokkal precízebb lett a német amire csak a legnagyobbak képesek. Ezen a tornán pedig az ő mentális erejükkel rendelkezik Jan.

Karatsev útja a legjobb 4 közé jóval könnyedebb volt,az ellenfelek nehézsége okán. A 32 között honfitársa Medvedev ugyan nagy név,de salakon ha nem is botrányos a játéka nem épp komfortosan mozog. Az első szett elvesztése után Daniil fel is adta a talákozót lélekben és csak úgy szórta a ki nem kényszerített hibákat. De Minaurnak is idegen terep eléggé a szemcsés borítás ennek ellenére három szettes csatára kényszerült Aslan. Zhang meg bármennyire is degradálóan hat semmi keresnivalója nem volt a nyolc között így ez a találkozó egyáltalán nem releváns a mai összecsapás kapcsán.

Összességében szerintem megnyeri Struff ezt a meccset,mert Madridban a jó adogatás egy fél pontot ér. Valamint a legyőzött ellenfelek nehézsége is azt mondatja velem,hogy a német megszolgálta a döntőbe jutást.

Struff, Jan-Lennard - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp