A spanyol fővárosban este nyolc órakor játszhat a döntőbe jutásért Jan-Lennard Struff és Aslan Karatsev az ATP 1000-es tornán.

Érdekes a helyzet, mivel egyszer már találkozott a két játékos, ráadásul nem is olyan rég: ugyanebben a madridi torna selejtezőjében verte a német játékost Karatsev, ráadásul bántóan simán. 6-4, 6-2-re végződött az a találkozó. Struffnak még breaklabdája sem volt, azóta meg mintha kicserélték volna a 193 centis játékost: szerencsés vesztesként mégis játszhatott tovább, először még Sonegot lesimázta 2-0-ra, aztán pokoli nehéz úton keresztül érkezett meg az elődöntőbe, az olasz elleni találkozó után 4-szer is háromszettes meccsre kényszerült. Shelton ellen kicsit döcögött a játéka, de végül nem kellett meccslabdát hárítania, aztán Lajovicot is meglepően simán verte, igaz 3 szettben egy tie-breakes szettel tarkítva, majd jött a Cachin elleni hektikus összecsapás, amit végül a maga javára tudott fordítani, és persze a Tsitsipas elleni óriási győzelem. Struff úgy tudta megverni a görögöt, hogy egyetlen bréklabdája volt, de azt ki is használta, míg Stefanos 10-ből mindössze egyet tudott megcsinálni. Nagyon ültek a szervái a meccsen, a hellén nem tudott mit kezdeni vele.

Karatsev óriási hullámvasúton van mostanság, jelenleg nagyon fent van. A 2021-es kiváló GS szereplése után (Djoko állította meg az elődöntőben) voltak még nagyon szép időszakai, de aztán 2022-ben eléggé visszaesett a játéka, és a világranglistán is visszacsúszott a 121. helyre. Egyértelmű, hogy bőven előrébb kellene szerepelnie, de a madridi torna után biztosan fog is. Neki nem volt ennyire kalandos az útja az elődöntőig, a 7 találkozójából 6-ot 2-0-al húzott be. Nagyon megy neki tehát salakon, és nem valószínű, hogy az a Jan-Lennard állítja majd meg, akit bucira vert breaklabda esély nélkül a selejtezőben. Még a sorsolása is nehezebb volt Struffénál, például Medvedevet és Van de Zandschulpot is 2 szettben búcsúztatta. Aslan nagyon érezte előző meccsükön a német szerváit, meglátjuk ez most mire lesz elég, nem hinném hogy meg tudja lepni mással majd. Magabiztosan abszolválhatja az orosz ezt a találkozót, hasonlóan az előző összecsapásukhoz.

Struff, Jan-Lennard - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp