Az idei év negyedik Masterts tornája Madridban rengeteg meglepetéssel szolgált, ennek folyománya, hogy az egyik elődöntőt két selejtezős fél, egy Lucky Loser és egy főtáblát kiharcoló játszhatja. Ami még pikánsabbá teszi az ütközetet, hogy ők ketten épp a kvalifikáció második körében futottak össze, így egy tornán belül mérkőzhetnek meg kétszer egymással.

Egy 1000 -es torna rengeteg megszerezhető ponttal kecsegtet, így a Lucky Loser pozícióból érkező német Struff 65. világranglistás helyéről és a 2021 -es Australian Open elődöntős orosz, Aslan Karatsev pedig a 121. helyről száguldhat felfelé a ranglistákon az itt megszerzett egységekkel.

Az említett, selejtezőben megejtett 10 nappal ezelőtti találkozásukat nagyon simán nyerte 6:4,6:2 -re az orosz, ám a szerencsés vesztes lehetőség, az újbóli próbálkozás szárnyakat adott Struffnak, tehát a mostani elődöntőn, egy teljesen más mérkőzést láthatunk, mint volt a kvalis.

Ám azt is látnunk kell, míg Karatsev újra rátalált a formájára és mindössze egy elvesztett szettel kormányozta a hajóját a Madridi célegyenesbe, addig Struff az utolsó négy fellépésén egyaránt döntő szettre kényszerült, Shelton, Lajovic, Cachin és Tsitsipas ellen is döntő szettbe torkollott a meccse, ami rengeteget kivehetett belőle. A tegnapi Tsitsipas elleni meccsen mozgósította a tartalékait, de hozzá kell tenni, egy önmagához képest indiszponált, egész héten zaklatott és formán kívüli görögöt láthattunk a pályán, ez is kellett Struff sikeréhez. Karatsev ezzel szemben frissnek tűnik és olyan játékos, akit nem ragadnak el az érzelmei, ez a higgadtság és a jelenlegi frissebb állapot ma egy Masters finálét hozhatnak a Vlagyikavkazból származó teniszezőnek.

Struff, Jan-Lennard - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp