Manchesteri rangadóval zárul az angol labdarúgás 2022-23-as szezonjának érdemi része, hisz ma a londoni Wembley Stadion gyepszőnyegén, a FA Kupa döntőjében, megmérkőzik egymással a City és az United. Ha jó csapatok játszanak egymás ellen, akkor nálam általában az az alapgondolat, hogy sok gól fog születni a találkozón. Most sincs ez másként, s mivel a csapatok a mostani szezon bajnoki mérkőzésein már bizonyították, hogy képesek Ők egymás ellen is közönségszórakoztató gólokban gazdag találkozókat is játszani, ezért a legalább 3 találat mellett tettem le a voksom.

Ennek a tippnek egyedül a City edzője, Pep Guardiola tehet keresztbe. Egyedül ez az átkozott spanyol tud olyan taktikát kidolgozni és az aktuális csapatával megvalósítani, ami ennek az egyébként erős tippnek a bedőléséhez vezethet. De szerencsére a túloldalon most van egy extra motivációval felvértezett United, valamint az égszínkékek történelmi triplázásához is kell a győzelem, ahhoz pedig gólok kellenek. A már meglévő PL bajnoki cím mellé a City nem titkoltan szeretné megnyerni a FA Kupát, valamint mához egy hétre a Bajnokok Ligáját. Ha valamikor, akkor most tényleg óriási sanszuk van mind a három címet begyűjteni és ebben a hitemben az sem ingat meg, hogy a bajnokság végét "elbohóckodták" Guardiola-ék. Itt már biztos, hogy a legerősebb kezdőjét küldi majd a pályára Pep barátunk és arról a Real Madrid játékosai tudnának igazán mesélni, hogy milyen "mészárlásra" képes a Haaland-Kevin De Bruyne-Jack Grealish-Ilkay Gundogan-Bernardo Silva nevével fémjelzett támadó szekció, ha igazán beleállnak egy mérkőzésbe.

Azt azért leszögezhetjük, mely egyben erősíti is a tippünket, hogy a túloldalon sem nyeretlen kétévesek lesznek majd. Az United trénere, Erik ten Hag is szinte kihozta eddig a maximumot a csapatából. A bajnoki bronzérem mellé, mely csoportkörös BL indulást jelent számukra, behúzták az EFL Kupát, mellyel hat év után ismét trófeához juttatta a Vörös Ördögöket. Most mi más lebeghetne az United szurkolók szeme előtt, mint a kupa duplázás. Nem lesz egyszerű mutatvány a céljuk elérése, mert sérültek terén nagyságrendekkel rosszabbul állnak mint riválisuk. Anthony Martial, Lisandro Martinez, Marcel Sabitzer és Donny van de Beek biztosan hiányzik majd a döntőről. Ugyanakkor Marcus Rashford, Casemiro, Bruno Fernandes és Christian Eriksen biztos hogy pályára léphet, ami azért nem egy rossz ómen a vörösök oldaláról. A várható összeállításukat lapozgatva simán bele tudok képzelni 1-2 gólt az United játékába is.

Utoljára jó régen, még a 2018-19-es FA Kupa döntőben volt góleső, tehát itt az ideje egy újabb gólzáporos mérkőzésnek. Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy az egyik fél akkor is a Manchester City volt és akkor 6:0-ra végezték ki a Watford alakulatát.

Manchester City - Manchester United: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp