A Manchester City idénye lehet a 2022-23-mas, Alvarez pedig nyert már világbajnokságot és Premiershipet, de nyerhet még FA Kupát és Bajnokok Ligáját is. Nem lenne mindennapi, a legnagyobb collectorok is megirigyelhetnék.

Az FA Kupa fináléja lehet egy BL-főpróba a City számára, Guradiola csapata még egy éles tétmeccset játszik a még fontosabb Bajnokok Ligája összecsapás előtt. Azt előre lehet tudni, hogy a labdát a City birtokolja többet, a Manchester United pedig inkább a kontrákban bízhat. A Vörös Ördögöknél Martinez kiesett a védelemből, Sabitzer a középpályáról ők ketten azok, akik valóban hiányzónak számítanak. A keret bő, meg kell oldani a pótlásukat.

A City egészsége –és ami igazán számít-, formája is rendben. Guardiola és csapata szinte verhetetlen, amikor van tét, akkor nagyon éles. Az utolsó bajnokin nem volt az, de az nem számított már. Az FA Kupa számít, a BL-döntő számít, más felfogású együttest várunk. Még a mindig maximalista Guardiola sem várhatja el a játékosaitól, hogy azok 100%-on teljesítsenek.

A Manchester City dominanciája megkérdőjelezhetetlen. A Real Madrid sem volt igazán ellenfél a BL-ben, egész tavasszal jól játszik a City. Domináns csapat, kapura is veszélyes focit játszik, Haalanddal kiegészülve az utolsó láncszem is a helyére került, és megállíthatatlan lett az együttes. Bernardo Silva is nagyon jó idényt fut, Stones előrehozatala új dimenziókat nyitott. Ő és Rodri még a kapura is veszélyes, megnehezítve az ellenfelek dolgát, rájuk is ki kell lépni, ezáltal még jobban meg lehet bontani az ellenfelek védekezését. Ha létezik ideális csapat, akkor ez a City közel van hozzá.

A Manchester United esélye az, hogy esélytelen. Verte meg a City csapatát ebben az idényben, de kapott is ki 6-3-ra úgy, hogy a City 4-0-ra vezetett a félidőben. Ez a City kapura is veszélyes, csak a Brighton próbálkozott többet, de a Brighton nagyon nyílt futballt játszik, 3-mal több lövést kapnak, mint a City kapott. Ha Guardiola főpróbának szánja, Grealish és Silva játszik szélen, de Bruyne irányít, Haaland befejez. Rodri és Stones (esetleg Gündogan) játszik még a középpályán. Shaw nem teljesen egészséges, a remek formában focizó Silva sokszor meg fogja verni. Akanji, Dias és Aké intelligens védők, nagyon erősek az első passzokat illetően, a prime-Hummels, vagy van Dijk sem jobb a City hátvédjeinél. Remekül látják a játékot, de a City fociját, erejét látva ezeknek a játékosoknak is inkább támadásban van szerepük. A City azért is erős, mert ha a labdát el is adják, már az ellenfél térfelén sokszor visszaszerzik, így a védők nem játszanak nyomás alatt.

City-fölényt, City-gólokat várunk, az Internek is szeretne üzenni Guardiola, az első félidőben biztosan megpróbálja eldönteni a találkozót.

Félidőre én nagyjából 2-0-át várok, legrosszabb esetben 1-0 és push. De persze nem zárom ki, hogy a United is talál egy gólt, de a dugókat, főleg a korai dugókat a City-től várom

Manchester City - Manchester United: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp