Az angol labdarúgó FA Kupa döntőjét rendezik ma délután a londoni Wembley stadionban, ahol a két manchesteri együttes, a City és a United csapata csap össze. A Manchester City története első triplázására készül, érdekesség, hogy először pont a városi rivális volt az, akinek ez összejött 1998-99-es szezonban, azon az emlékezetes Bayern elleni BL döntőn. Ezen a hétvégén kupa döntő, a jövőhéten pedig BL döntő az olasz Inter ellen, ahol szintén az angol bajnok együttes lesz az, aki esélyesként várhatja a találkozót, akárcsak ma.

Nagy hátrányból sikerült megnyerje a bajnokságot a City csapata, ahogyan álltak féltávnál, senki nem gondolta volna, hogy az Arsenal ennyire leereszt a végére. Nagyon jó formába lendült a végére Guardiola csapata, sorra nyerte a csapat a mérkőzéseit, a Bl-ben pedig egy 4-0-ás győzelemmel sokkolta a Real Madrid csapatát a visszavágón az angol bajnok.

A United csapata is szép szezont futott, Ronaldo távozása után sikerült egy harmadik helyet megcsípni a végére, ami Bajnokok Ligája indulást jelent. A következő szezonban újra mindkét együttes a legnagyobb nemzetközi kupában indulhat, de addig még itt van ez a mérkőzés, ahol nagyon nehéz dolga lesz Ten Haag csapatának. Ebben a szezonban egyetlen kupát nyerhetnek a Vörös Ördögök, ez pedig a FA kupa, így ők is odateszik magukat, de most ez a City annyira egyben van, hogy szerintem simán nyerni fogják a mérkőzést.

Legalább 3 gólt várok a manchesteri kékektől, a csapat és a játékosok is jó formában vannak, és szerintem a történelmi tripla esélye feltüzeli őket annyira, hogy sima győzelmet arasson a csapat.

Manchester City - Manchester United: Manchester City által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp