Szépen rogyadozik be az ukrán győzelem észak-macedóniai szorzója, nyilván a piac a fogadók által a fix kettes felé mozdult el. Nem éppen könnyű ez az EB-csoport, hiszen Anglia és Olaszország az első számú favorit a két automatikus továbbjutó helyre. Azonban Rebrov kvalitásait jól ismerjük, és elhivatottsága sem kérdőjelezhető meg. Ha valaki, akkor a Fradi korábbi trénere képes arra, hogy belepiszkítson a nagyok dolgába.

Vereséggel kezdte a kvalifikációt Ukrajna Angliában, s a folytatásra rögtön edzőcserével reagált a szövetség. Az első tétmeccs előtt egy barátságosat összehoztak a keretnek Németországban. Rebrov nem hazudtolta meg magát a felállásában a biztonságra törekedett a 4-4-1-1-es hadrend, mégis sikerült egy 3:3-at játszani Brémában. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a 83. percben még 3:1-re vezetett az ukrán válogatott, a sok csere viszont megbonthatta a gárda stabilitását. Alapban a Dinamo Kijev és a Sahtar adja a válogatott gerincét, de minőségben a légiósok is sokat dobnak a csapaton: Malinovsky(OM), Mykolenko (Everton), a németek ellen két gólt szerző Tsygankov (Girona), Mudryk (Chelsea) mellett a Yarmolenko kvalitásait se felejtsük el. Amennyiben Rebrov finomhangolása jól sikerül, és betartatja a keret tagjaival a feladataikat, akkor egy célfocival megszerezheti a három pontot Szkopjéban.

Egy szinttel lejjebb van az észak-macedón válogatott az ukránnál. Dadogós NL C-ligás szereplés (ellenfelük a B-ben lett második), s a Pandev utáni korszak kezdete nem sok jót ígér az EB-selejtezőkre. Nem mondhatjuk azt, hogy Milevski mester gárdája vékony lenne, az azonban tény, hogy a rendelkezésére álló játékosok talán egy osztállyal gyengébb bajnokságban edződnek szemben Ukrajnával. Kivétel Elmas (Napoli), aki épp most lett olasz bajnok és Málta ellen fontos gólt szerzett. A középpálya támadó alakzata nem néz ki rosszul az Elmas, Bardhi (Trabzonspor), Trajkovski. Egyébiránt az NB1-ben is megforduló Bardhin kívül ismerős lehet a Vidiből Musliu, aki most a német 3. ligában (Ingolstadt) játszik, vagy az ex-újpesti Ristevski aki most Jerevánban légiós, vagy az aberdeen-i Milovski aki az MTK-ban is játszott és a skót ligában 16 gólig jutott. Azonban Milovski sérült, így a center poszton Nesterovski kezd várhatóan, aki viszont Udinében csak két gólig jutott a szezonban.

Észak-Macedónia legutóbb Feröer ellen lépett pályára és megizzadt, csak a hajrában tudott győztes gólt beinni épp Milovski révén. Ukrajna pótselejtezőig jutott az előző vb-kvalifikációban és a háborúban lévő ország kis híján kijutott Katarba. Rebrov viszont most egy roppan fegyelmezett, feladattudatos játékosokból álló csapatot épít, akiknek győzniük kell azért, hogy versenyben maradjanak az EB-selejtezőkön. Az előjelek alapján úgy gondolom, meg is csinálják ezt az ukránok, mert szervezettebbek lesznek és egy szinttel jobb játékosok, mint az aktuális ellenfelük.

Észak-Macedónia - Ukrajna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp