Megrendült a bizalom Zalaegerszegen, s a sokkoló BL-kiesés után Máté Csabával szárnyal a Ferencváros. Még meccs előtt érdemes elvinni a fix kettest ebből a párosításból, mert két teljesen ellentétes tendenciát mutató csapat csap össze a válogatott mérkőzések előtt.

Újjászületett az FTC. Nem csak csapatszinten, hanem egyéni teljesítmények javulásában is nagy fejlődési utat járt be a bajnok az elmúlt másfél hónapban. Csercseszov utolsó fél évében nem volt felismerhető az, hogy mit is akar játszani a Fradi. Főként a támadásépítés akadozott, a Máté-Leandro páros ideje alatt viszont sokat változott pozitív irányban a helyzet. Főként a Traore-Varga játékkapcsolat hatékonysága és létrejötte a látványos. Keresik egymást a forintos labdákkal, nyitják egymás előtt a területeket. Traore korábban nálam a teljesen leeresztett légiósok kategóriájába tartozott, míg a regnáló gólkirály sem találta meg a helyét. Ramírez visszaérkezése is sokat lendített az alakulaton, s végül egy jó kis csoporttal összejött az EKL-főtábla, igaz nem túl veretes ellenfelekkel szemben. Azonban Máté Csaba és Sigér Dávid is kimondta már, hogy a Ferencváros jelenlegi helyzetében minden apró siker létfontosságú, és minden bizonnyal lesznek még olyan megcsúszásai a társaságnak, mint amelyet a Puskás ellen is láttunk. A fő cél – nemzetközi csoportkör – kipipálva, a szusszanás előtt még be lehet húzni a zalaegerszegi meccset is.

Recseg, ropog a ZTE. Nem kimondottan az Osijek elleni kiesés a fő ok, hanem a keretben lévő értékek értékesítése. Azt hiszem, hogy az építkező Moniz és Boér Gábor kvalitásai sem összemérhetők. Előbbi a hosszútávú, de nagy mennyiségű munkával operál, bátran lehetőséget adva a fiataloknak, utóbbi válságkezelésben jeleskedik, azonban azt a mennyiségi/minőségi melót nem tudja belerakni a keretbe, mint a holland szakember. Tény, hogy az MK-győztes csapatot nem erősítették újabb igazolásokkal, sőt inkább értékesítettek. Végh és Sallói nyilván tisztában van a klub anyagi lehetőségeivel és határaival, azonban az egerszegi publikum nem valami türelmes. Szerencsésen kifutott a tavalyi szezon a Zetének a trófeával és most a közönség elvárásai megnőttek. Látni kell, hogy a gyengülő keretbe nem érkeztek olyan fiatalok, akikben benne van a booggie és az elvégzett edzésmunka. Így marad az elégedetlenség, a feszkó, és az egymásnak feszülés: lemondok, eladom a klubot, s a többi csoda, amit a sajtóban és a fórumokon követhetünk. Azt gondolom, hogy az ország legerősebb klubja elleni mérkőzés előtt luxus az, hogy még mentálisan is gyengíti magát a ZTE.

Az előjelek sima vendégsikert mutatnak. Egységesebb, jobb most a Ferencváros, és önbizalom dolgában is előrébb tart a hazaiaknál. A Máté-féle Fradi képes kapott gól nélkül lehozni magas százalékban meccseit 9/4, s veszélyes előre játékának köszönhetően nagyarányú győzelmeket arat: kilencből öt találkozót húzott be, úgy, hogy minimum három volt közte! Szóval akárhogy is forgatom ez sima 2-es!

Zalaegerszegi TE - Ferencváros: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp