Nicolò Fagioli, a Juventus 22 éves középpályása vizsgálat tárgyává vált a torinói ügyészség részéről, mivel állítólag illegális online platformokon fogadott.

Az Olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) augusztus végén szerzett erről tudomást az TuttoSport szerint, és Fagiolit már ki is halgatták az üggyel kapcsolatosan, miközben a Juventust is tájékoztatták az esetről.

Ha Fagiolit bűnösnek találják a rá vonatkozó vádakban, akár három évre is eltilthatják a focitól. Az olasz középpályás mindeközben nem kapott behívót az olasz válogatottba a közelgő EURO 2024 selejtezős mérkőzésekre Málta és Anglia ellen.

A TuttoSport szerint az ügyészek elemzéseket végeztek és összevetették a tranzakciós adatokat, hogy ellenőrizzék a valós neveket, a regisztrált neveket és beceneveket, és ebben az eljárásban Fagioli neve előtérbe került. Tekintettel arra, hogy Fagioli kiemelkedő labdarúgóként ismert, sokkal súlyosabb büntetéssel járhat számára ez az egész, mivel hivatásos sportoló és egy szövetség tagja is.

A hírek szerint az olasz ügyész, Manuela Pedrotta megkezdte az illegális online szerencsejáték-platformok elleni fellépést, hangsúlyozva, hogy a működtetőknek engedélyért kell folyamodniuk.

Múlt augusztusban Olaszország átfogó módosítást hajtott végre szerencsejáték-törvényein, amelynek keretében jóváhagytak egy úgynevezett adódelegációs törvényt.

A törvény elismeri az olasz szerencsejátékot olyan ágazatként, mint amelynek az adókötelezettségek újraszervezésére és az új játékosvédelmi intézkedések bevezetésére van szüksége, és célja egy átláthatóbb és elszámoltathatóbb iparág létrehozása.

A Fagioli elleni vádak tovább bonyolítják a Juventus pályán kívüli problémáit, nem azért, mert az egyik legígéretesebb fiatal játékosuk, hanem mert Paul Pogba akár négy éves eltiltást is kaphat, miután nemrég elbukott egy doppingteszten.

A Bianconeri akár 200 millió eurót is szeretne összegyűjteni, miután legutóbbi pénzügyi jelentése újabb veszteségeket mutatott ki Olaszország egyik legsikeresebb csapatának ebben a rendkívül nehéz időszakában.

Borítókép: Fotó: Shutterstock.com/Raffaele Conti 88