Teljes önbizalommal indulhat Taylor Fritz a mexikói negyeddöntőjében, mivel mind a hat eddigi Frances Tiafoe elleni összecsapását megnyerte és emellett a pillanatnyi játékforma is őt mutatja esélyesebbnek.

Taylor Fritz 036
Taylor Fritz a világranglista ötödik játékosa. (Fotó: YES Market Media/Shutterstock.com)

Az amerikaiak hosszú idő után, top5-ös férfi játékossal büszkélkedhetnek, miután Taylor (ATP 5.) nemrég bajnok lett Delray Beachben. Bár nem volt éppen ideális az idénykezdése, nem szomorkodhat az idei eredményessége miatt. Valószínű, hogy az Australian Open második fordulójában elszenvedett veresége nem esett valami jól, de azelőtt a nemzeti színekben a United Cup bajnoka lett, az ausztrál Grand Slam után pedig Delray Beachben szerzett tornagyőzelemmel édesíthette Melbourne-i keserűségét. Hat meccs óta veretlen és Acapulcoban két nagyon veszélyes ellenfelet búcsúztatott. Először az ászgép John Isner ellen fordított szetthátrányból, majd Denis Shapovalovot ejtette ki két sima szettben.

Bár idén egy meccsel kevesebbet veszített Fritznél (2), Tiafoetól (ATP 15.) többet vártunk az év első két hónapjában. Ő is része volt a United Cupot nyerő amerikai keretnek, de utána jött egy harmadik fordulós Australian Openes búcsú, amit csak egy dallasi ATP250-es negyeddöntő követett. Acapulcoban még nem veszített játszmát, de nem is voltak igazán kemény ellenfelei. Első meccsén Yoshihito Nishiokát, a másodikon a rutinos Feliciano Lopezt állította meg. Mind a hat Fritz elleni mérkőzése a mexikóihoz hasonló kemény borításokon zajlottak és csak minden másodikon sikerült egy szettet megnyernie. Legutóbb a tavaly Tókióban találkoztak és Taylor két felvonásban nyert. A statisztika szerint, most három szettnek kellene következnie, de fogadás szempontjából biztonságosabbnak tűnik a sima Fritz továbbjutás. 

március 03., péntek

Tipp Mérkőzés nyertese Fritz, Taylor @ 1.53

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 2. 8:53 UTC.