Sokat kínlódott az utóbbi hónapokban Sebastian Baez, de a salakra való visszatérése alkalmával egyből jött a felívelés és bajnok lett Cordobában. Fővárosi salakon folytatná ezen a héten a győzelemsorozatát.

Sebastian Baez 009
Párizsi győzelme után, Sebastian Baez hazai közönség előtt is verné Dusan Lajovicot (Fotó: katatonia82/shutterstock.com)

Az októberi nápolyi tornán játszott második meccsén elszenvedett veresége óta, a huszonkét éves, argentin teniszező (ATP 36.) egy mérkőzést sem tudott megnyerni a múlt heti bravúrjáig, ami még akkor is fájdalmas lehetett ha egy vérbeli salakszakértőről beszélünk, aki a kemény pályákon próbálkozott. Miután 2021-ben nem kevesebb, mint hat Challenger bajnoki címet gyűjtött be a lassú felületeken, a tavaly Estorilban megszerezte első ATP tornagyőzelmét ugyancsak a szemcsés borításon. A múlt héten Cordobában is végig ment a versenytáblán és Buenos Airesben Dusan Lajovic ellen folytatná a sikersorozatát.

A jóval rutinosabb szerb játékos (ATP 90.) gyengén kezdte az idényt és csak a múlt héten nyert ő is először meccset a cordobai tornán, a folytatásban viszont már rögtön ki is kapott. A harminckét éves Dusan esetében is egy salakspecialistáról beszélünk, hiszen amellett, hogy eddigi egyetlen ATP bajnoki címét az umagi lassú borításon szerezte 2019-ben, számos Challenger-sikernek is örvendett még a salakon az évek során. A legutóbbi példa erre a decemberi Maspalomasban zajlott esemény megnyerése volt.

Az egykezes fonákkal rendelkező Lajovicnak selejtezőket kellett játszania Buenos Airesben, de szettvesztesség nélkül sikerült felkerülnie a főtáblára. Egyetlen Baez elleni meccsét a tavaly a Roland Garros salakján játszotta és veszítette el 1-3-as szettarányban. Ezúttal sem ő az esélyes a továbbjutásra.

február 14., kedd

Tipp Játék hendikeppel Baez, Sebastian -2.5 @ 1.75

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 14. 6:30 UTC.