A párizsi Grand Slam salakján a kínai játékos 6-4, 4-1-re vezetett Dusan Lajovic ellen, amikor a szerb visszalépett, de az osztrák lassú borításon újabb esélyt kap, hogy legyőzze őt.

Zhang Zhizhen 004
Zhizhen Zhang Hamburgban Jan Choinskit, Yannick Hanfmannt és Daniel Altmaiert verte majd az utolsó négy között Laslo Djerétől kapott ki. (Fotó: Alex Bogatyrev/Shutterstock.com)

A francia Grand Slam harmadik fordulójáig tudott eljutni idén a huszonhat éves Zhang (ATP 53.), azután viszont csak az Eastbourne-i gyepen és múlt héten a hamburgi salakon nyert még meccseket. A német kikötővárosban kitűnően szerepelt és az elődöntőig menetelt, így 14/9 a jelenlegi salakos mérlege. A keleti teniszező az utóbbi években a szemcsés borításon szerezte a legtöbb győzelmét és 2023-ban csak ezen a típusú borításon nyert több meccset mint ahányat elveszített. Ne felejtsük, hogy mekkora port kavart májusban a madridi Mastersen, ahol Denis Shapovalovot, Cameron Norriet és Taylor Fritzet is verve a negyeddöntőig jutott.

Ugyanúgy csak a lassú borításon rendelkezik idén több győzelemmel mint vereséggel a harminchárom éves Lajovic is (ATP 66.), aki 18/12-es salakos mérleget mutathat fel. Áprilisban tornát nyert Banja Lukában, azonban utána alig nyert néhány meccset. Dusan is Hamburgban játszott a múlt héten és miután három játszmában legyőzte Miomir Kecmanovicot, két hosszabbításos játszmában kikapott a tizenkilencéves ígéretes francia ifjútól, Arthur Filstól, aki még Casper Ruudot is a földbe döngölte. Zhang nagy önbizalommal léphet pályára Kitzbühelben, de Lajovicnak rutinfölénye vitathatatlan, ami ellensúlyozza az esélyeket.

augusztus 01., kedd

Tipp Szettek száma Felett 2.5 @ 2.32

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 1. 5:28 UTC.