Közel három éves kihagyás után, Juan Martin Del Potro ismét pályára lép, de a múlni nem akaró térdsérülése miatt az sem kizárt, hogy ez a torna inkább elköszönés lesz a profi pályafutásától.

A szelíd argentin pörölytenyeresét mindenki ismeri és kedveli, a szakemberek pedig egyik legnagyobb tenyeresnek tekintik a sportágban. Nagyon ígéretesen indult a pályafutása, ugyanis 2009-ben már huszonegy évesen US Open-bajnok lett, amikor egymás után verte Rafael Nadalt és Roger Federert. Sajnos, a sok sérülés rányomta bélyegét karrierjére és a New York-i győzelme maradt eddigi egyetlen Grand Slam-sikere. Legutóbb 2019 júniusában játszott hivatalos mérkőzést és jelen pillanatban a világranglista 753. helyét foglalja el. Az otthoni tornán egy ugyancsak harminc év fölötti játékossal, a honfitársával Federico Delbonis-l (ATP 42.) fog megmérkőzni, aki (enyhén fogalmazva) nincsen formában, de ő legalább játszott. Federico a tavaly júliusi, Gstaadban (salakon) zajlott torna után egy meccset sem tudott nyerni a 2021-es szezonban, és idén sem remekel. Bár nyert két meccset az ATP Kupán, sorban első meccsein búcsúzott Sydneyben, az Australian Openen és Cordobában is.

Még akkor is ha a mostani körülmények között nincs nagy jelentősége, a statisztika kedvéért meg lehet említeni, hogy eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket Del Potro nyerte 2017-ben az Indian Wells-i kemény borításon. Delbonis az utóbbi gyenge eredményei ellenére is most favorit, amit talán annak köszönhet, hogy a lassú borítás neki kedvezhet. Míg Del Potro inkább a gyorsabb játékfelületeken gyűjtögette bajnoki címeinek zömét, addig Delbonis teljesen a szemcsés borításra szakosodott. Ennek ellenére, egy felépült Del Potrotól el lehetne várni, hogy még salakon is verje Delbonist, de ha még mindig zavarja a térdsérülése, akkor erre jóval kisebb az esély. A mostani játékformája miatt viszont valószínű, hogy Federiconak még így sem lesz egy sétagalopp ez a mérkőzés.

február 09., szerda

TIPP: Játék hendikeppel: Federico Delbonis -2.5 1.70

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.08., 07:17.