Az ATP250-es torna mind a négy elődöntőse a lehetőségek földjéről származik. Az egyik meccse ennek a szakasznak az első kiemeltet legyőző Marcos Giront és a tavalyi US Openen Novak Djokovicot is megdolgoztató Jenson Brooksbyt állítja szembe egymással. 

Jenson Brooksby (Fotó: lev radin/shutterstock.com)

A huszonegy éves Brooksby (ATP 54.) 2021-ben hatalmas port kavart, amikor a hazai Grand Slam-tornán Mikael Ymert, Taylor Fritzet és Aslan Karatsevet verve a nyolcaddöntőig menetelt, ahol a szerb világelső ellen 6-1-re nyerte az első szettet. A tavaly három Challenger bajnoki címet begyűjtő  "ATP Newcomer of the Year" az otthoni Columbus-i Challenger-tornával kezdte az idényt január végén és az elődöntőig nem talált legyőzőre. Dallasban Andreas Seppit verte három játszmában és Jordan Thompsont kettőben. Az elődöntőben az a Marcos Giron (ATP 70.) vár rá, aki Tennys Sandgren és Liam Broady legyőzése után, a torna első számú kiemeltjét, Taylor Fritzet is búcsúztatta. Úgy a nyolcaddöntős, mint a negyeddöntős mérkőzései is három játszmásak voltak, Fritz ellen majdnem két és fél órát küzdött mielőtt a mindent eldöntő tie-breakben nyert volna. A huszonnyolc éves játékos jelenléte az utolsó négy között annál nagyobb meglepetés, hogy az e heti tornáig idén nem nyert egy meccset sem. Két Challenger bajnoki címmel büszkélkedhetik, amelyeket 2019-ben gyűjtött be kemény borításokon.

Giron nem csak tapasztalatfölénnyel rendelkezik, de három játszmában verte is Brooksbyt az eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésen, amely 2019-es Houston-i Challenger-tornán zajlott szintén kemény játékfelületen. Ennek ellenére, Jenson esélyesebb a döntőbe jutásra ha arra gondolunk, amit az utóbbi évben mutatott. Emellett, valószínű, hogy fizikailag is jobb formában lesz, hiszen csak három gémet veszített a negyeddöntőben.

február 13., vasárnap

Tipp: Mérkőzés nyertese: Jenson Brooksby 1.44

Fogadj az elődöntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.12., 10:30.