A huszonegy éves Jiri Lehecka nagy port kavart az év elején Melbourneben, ahol többek között Felix Auger-Aliassimét verve, az ausztrál Grand Slam negyeddöntőjébe jutott.

Jiri Lehecka 006
Jiri Lehecka a tavalyi ifjúsági világbajnokság, ATP Next Gen Finals döntőse volt. (Fotó: FiledIMAGE/Shutterstock.com)

Egy kicsit megbátorodva a tegnapi, Marseilleben zöldült kettő feletti szorzós tippünktől, ma még nagyobb oddsra hajtunk. Az ifjú Leheckának (ATP 52.) nyilván nincs az a tapasztalata, mint orosz ellenfelének, viszont idén ez nem látszott eredményeiken. Az ígéretes csehországi srác a Melbourne-i menetelését követően, két pontot hozott csapatának a Davis Kupában és ezen a héten Dohában pedig szettvesztesség nélkül verte Damir Dzumhurt és Emil Ruusuvuorit. Annak ellenére, hogy Rublev (ATP 5.) szintén az Australian Open negyeddöntőjéig menetelt, idén más meccset csak az e heti eseményen nyert.

A nyitómérkőzésén nagyon megszenvedett Tallon Griekspoor ellen, akit három meccslabda hárítása után győzött le a döntő szett tie-breakjében. Andrey rutinfölényéhez nem fér kétség, viszont ezt még nem sikerült érvényesítenie ebben az évben és ezért nem kizárt, hogy borul a papírforma ebben a negyeddöntőben Dohában. Eddigi egyetlen egymás elleni összecsapásuk a belgrádi salakon zajlott a tavaly és Rublevnek szetthátrányból kellett fordítania. Azóta Lehecka sokat fejlődött és ezt az orosz ellenfele személyesen is megérezheti.

február 23., csütörtök

Tipp Mérkőzés nyertese Lehecka, Jiri @ 2.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 23. 5:58 UTC.