Pályafutásának első ATP bajnoki címét szerezte meg a tavaly Sebastian Baez a portugál salakon és idén visszalátogatott sikerének színhelyére, ahol a nyolcaddöntőben a tavalyi Roland Garros döntősével, Casper Ruuddal méri össze erejét.

Sebastian Baez 019
Sebastian Baez a codobai bajnoki címe mellett még egy negyeddöntőt és egy elődöntőt is játszott az idei dél-amerikai salakos idényrészben. (Fotó: katatonia82/Shutterstock.com)

A tavalyi év meghozta az áttörést az argentin salakspecialista számára, miután 2021-ben nem kevesebb, mint hat Challenger-tornát nyert meg (mindet salakon). Idén februárban megszerezte a második ATP bajnoki címét is a cordobai lassú borításon, ezzel tovább bizonyítva a játékfelülettel kapcsolatos szakértelmét. Ha csak az idei mérkőzéseire figyelünk, ezek jól tükrözik, hogy mennyire eredményesebb Sebastian (ATP 32.) a szemcsés borításon, mint a gyorsabb pályákon. Idén csak egy meccset nyert és ötöt veszített kemény borításon, salakon viszont tízet nyert és hármat veszített. Estorilban még nem vettek el tőle játszmát, de nem is volt a legsimább a menetelése, mivel két hosszabbításos szettet játszott Radu Albot ellen, majd egyet Pedro Cachin ellen.

A salakon bizonyított képességei ellenére, az oddsok szerint, alulmaradhat Casper Ruud (ATP 5.) elleni mérkőzésén. A norvég játékos tavaly két Grand Slam-döntőt játszott (Roland Garros, US Open) és három salakos tornát nyert meg (Gstaad, Genf, Buenos Aires). Egy már rutinos top 10-es játékosról beszélünk, akinek elméletileg vernie kellene Baezt, azonban az idei eredményei egyáltalán nem emelkedtek az elvárások magaslatára. Nem mutat valami jól, hogy 2023-ban egy tornán sem nyert egy meccsnél többet. A portugál torna nyitókörében is megszenvedett Joao Sousa ellen, akit szetthátrányból vert. Most nem lenne hatalmas meglepetés ha a címvédő újabb korai búcsúra kényszerítené őt.

április 07., péntek

Tipp Szett hendikeppel Baez, Sebastian +1.5 @ 1.71

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 április 6. 6:17 UTC.