Egy éve Roger Federer Londonban megható módon elköszönt a rajongoktól és Rafael Nadal, Andy Murray valamint Novak Djokovic oldalán befejezte briliáns pályafutását. Idén Vancouverben rendezik a tornát és Roger ismét jelen lesz, de immár a lelátóból fogja követni Európa és a Világválogatott csatáját.

Laver Kupa Vancouverben 2023 - 01
Laver Kupa Vancouverben (Fotó: AlbertArt/Shutterstock.com)

A "Big 4"-el keretükben, az Öreg Kontinenset képviselő játékosok nagy esélyesekként indultak a tavaly, hogy sorban ötödjére is nyerjék a tornát, ám a John McEnroe által vezetett csapat borította a papírformát és 4-1-re szépítette az összesített állást. Míg mostanáig Európa válogatottja minden évben hangzatosabb nevekkel telitett kerettel állt ki, idén egy kicsit változott a helyzet és Björn Borg csapata már nem tűnik olyan élesnek.

Kihasználja McEnroe a hazai pálya előnyét?

A Vancouver-i Rogers Aréna kemény borításán ezúttal a "Big 4" egyik tagja sem fog csillogni. Az európai csapat legmagasabban helyezett játékosa Andrey Rublev (ATP 6.) lesz, aki nemrég negyeddöntőt ért el a US Openen. A Roland Garros-döntős Casper Ruud is erősíti az európaiak esélyeit, azonban nem túl bíztató az a tény, hogy a norvég játékos idén csak hét meccset nyert összesen kemény borításon. A Világválogatottban sincsen Grand Slam-győztes játékos, azonban részt vesznek a US Openen remekül szereplő amerikai játékosok, az elődöntős Ben Shelton, a negyeddöntős Taylor Fritz és Frances Tiafoe, illetve a nyolcaddöntős Tommy Paul.

Vessünk egy pillantást a két keretre

 Európa Válogatottja  Világ válogatottja
 Björn Borg (Csapatkapitány)  John McEnroe (Csapatkapitány)
 Thomas Enqvist (Helyettes kapitány)  Patrick McEnroe (Helyettes kapitány)
 Andrey Rublev (ATP 6.)  Taylor Fritz (ATP 8.)
 Casper Ruud (ATP 9.)  Frances Tiafoe (ATP 11.)
 Hubert Hurkacz (ATP 16.)  Tommy Paul (ATP 13.)
 Alejandro Davidovich Fokina (ATP 25.)  Felix Auger-Aliassime (ATP 14.)
 Arthur Fils (ATP 44.)  Ben Shelton (ATP 19.)
 Gael Monfils (ATP 142.)  Francisco Cerundolo (ATP 21.)
   Christopher Eubanks (ATP 32.) - (Pótjátékos)
   Milos Raonic (ATP 322.) - (Pótjátékos)


Amellett, hogy elveszítette Federert és híres társait, Björn Borg nem számíthat Carlos Alcarazra, Holger Runéra és Stefanos Tsitsipasra sem. Velük ismét favoritnak lehetett volna gondolni Európa csapatát, azonban a jelenlegi körülmények között, a Világválogatott esélyesebbnek látszik a bajnoki cím megszerzésére.

Kedvhozóként nézzünk néhány részletek a 2022-es tornáról

Fogadj a Laver Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.