Az Australian Openen elért negyeddöntője után, Ben Shelton az amerikai Grand Slam kemény borításán is az utolsó nyolc között van, ahol honfitársával, Frances Tiafoeval találkozik. 

Ben Shelton 013
Ben Shelton másodjára indult a US Open főtábláján. (Fotó: Harjanto Sumali/Shutterstock.com)

A két rangos eseményen való sikeres meneteléseinek ellenére, Ben (ATP 47.) nem remekelt az idény első és utolsó Grand Slamjeinek közötti időszakában. Mostanáig több meccset veszített 2023-ban mint amennyit megnyert (18/22), mégis New Yorkban négy fordulón már túljutott. Dominic Thiemet leszámítva, aki vissza kellett lépjen a második körben, a húsz éves ifjú mindegyik ellenfelét négy szettben verte. A nyolcaddöntőben egy másik amerikai, a rutinosabb Tommy Paul ellen borította a papírformát a halóhoz gyakran felszaladó játékos.

Tiafoe a tavaly elődöntős volt New Yorkban

Sokkal jobb mérleget kovácsolt össze a huszonöt éves Frances (ATP 10.), aki idén harminchét meccset nyert meg és tizennégyet veszített el. A szintén támadó játékkal rendelkező játékos a tavaly New Yorkban érte el első Grand Slam-elődöntőjét, amit nagy harc után veszített el a torna utólagos bajnoka, Carlos Alcaraz ellen. Idén is jó formát mutat és csak a harmadik fordulóban, Adrian Mannarino ellen veszített játszmát, majd a nyolcaddöntőben a Fucsovics Mártont is búcsúztató Rinky Hijikatát relatív könnyen ejtette ki.

A negyeddöntőben parádés összecsapásra készülhetünk, amelyen Tiafoenak szüksége lesz a rutinfölényének érvényesítésére ahhoz, hogy megállítsa Sheltont. Ugyanakkor a mentális előny is Francesnél lehet a tavalyi menetelése miatt. Kérdéses viszont az, hogy Ben miként reagál a fontos alkalom nyomására a hazai közönség előtt.  

szeptember 06., szerda

Tipp Játék hendikeppel Tiafoe, Frances -2.5 @ 1.63

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 4. 7:44 UTC.