Az idei francia Grand Slamen pályafutásának eddigi legjobb rangos eredményét elérő Juan Pablo Varillas júniusi teljesítménye óta nem nyert két meccset egymás után, de ezt megteheti a svájci hegyek között.

Juan Pablo Varillas 002
Juan Pablo Varillas csak öt gémet veszített az előző fordulóban és bréklabdát sem kellett hárítania. (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

Párizsban három öt szettes összecsapást nyert meg Juncheng Shang, Roberto Bautista Agut és Hubert Hurkacz ellen, mielőtt az utólag bajnoki címet megszerző Novak Djokovic búcsúztatta az utolsó tizenhat között. Ez volt az első alkalom, hogy huszonhét éves perui játékos (ATP 66.) Grand Slam esemény főtábláján továbblépett az első fordulón, de ebben az évben már februárban is jeleskedett, amikor Buenos Airesban az elődöntőbe jutott szintén salakon. A svájci tornát sima két játszmás győzelemmel kezdte Otto Virtanen ellen és egy olyan játékossal fog szembe nézni a nyolcaddöntőben, aki ugyancsak salakspecialista és minden eddigi, alacsonyabb színtű tornagyőzelmét ugyancsak a szemcsés borításon szerezte.

A hat évvel idősebb Facundo Bagnis (ATP 136.) idén még nem nyert két meccset ATP-főtáblán és Gstaadban a selejtezőkből került fel a főtáblára, ahol három szettben győzte le Arthur Rinderknechet. Varillas-al már öt alkalommal csapott össze és négyszer vereséget szenvedett el. Minden eddigi mérkőzésük salakon zajlott. Az idei formáik és a head-to-head is arra utalnak, hogy Juan Pablo fölénye növekedni fog a látványos színhelyen.

július 20., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Varillas, Juan Pablo -2.5 @ 1.77

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 20. 5:25 UTC.