Alejandro Davidovich Fokina a lassú borításon egyszer már legyőzte Botic Van De Zandschulpot, de nemrég kikapott tőle füvön.

Alejandro Davidovich Fokina (Fotó: Celso Pupo / Shutterstock.com)

A Monte-Carló-i Masters-döntője sokat ígért a salakidény kezdetén, de a spanyol játékos (ATP 35.) a leggyorsabb borításra való váltásig sehol nem tudott egy meccsnél többet nyerni. A Queen's Clubban sikerült elcsípni egy negyeddöntőt, de a gyepes része is a szezonjának a vártnál eredménytelenebbül ért véget, amikor a Wimbledon második fordulójában búcsúzott. (Alejandro 2017-ben junior bajnoka volt a rangos londoni eseménynek.) Már a múlt héten visszatért a salakra Bastadban, ahol egy meccset nyert, majd utána kiesett.

Nyitókörös ellenfele is játszott egy döntőt a salakidény elején Münchenben és a Roland Garros második fordulójában Fabio Fogninit is elkapta, mégis enyhén esélytelenebbnek mutatják az oddsok Fokinánál. Ezt csak tetőzi, hogy Van De Zandschulpnak (ATP 25.) még salakon is jobb az idei mérlege (11:6 / 9:7) és a pillanatnyi játékformája is jobbnak látszik, miután a füves idényben elért egy elődöntőt a Queen's Clubban, majd a negyedik fordulóig menetelt a Wimbledonon.

Nem túl biztatók az előjelek az esélyesebbnek vélt Alejandro esetében, viszont a tavalyi Roland Garroson öt játszmában sikerült vernie holland ellenfelét. Botic már azóta egyenlítette az egymás elleni mérleget, a Queen's Club gyepén júniusban két sima játszmában vágott vissza. Az említett Masters-döntőjével ténylegesen nagyot dobbantott áprilisban Fokina, de a bravúrjának lendülete már nem viszi magával és Van De Zandschulp most salakon is jobbnak bizonyulhat nála.

július 18., hétfő

Tipp Játék hendikeppel van de Zandschulp, Botic -1.5 @ 2.20

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.18., 07:24.