A tavaly februárban szerzett Montpellier-i bajnoki címét követően, David Goffin először jut egy tornán az utolsó négy közé és az oddsok szerint esélyes, hogy a Marokkó-i esemény döntőjébe is elérjen.

A belga játékos évekkel ezelőtt a top 10-nek tagja volt, viszont jelen pillanatban csak a világranglista 74. helyén találja magát. Nem ment játéka az utóbbi időben, de harmincegy évesen még nem lehet őt leírni. Marrakeshben eléggé kínlódva jutott az elődöntőben, mivel úgy a nyolcaddöntőben, mint a negyeddöntőben szetthátrányból fordította a meccseit két spanyol játékos, Pablo Andujar és Roberto Carballes Baena ellen. A negyeddöntőben szintén szetthátrányból fordított az elődöntős ellenfele is. Federico Coria (ATP 60.) a francia Richard Gasquet legyőzésével egy meccstávolságra került pályafutásának második döntőjétől, első fináléját a tavaly játszotta Bastadban szintén salakon.

Az argentin játékos közel sem volt ahhoz a színvonalhoz, amit Goffin régebb képviselt, de most salakon elég kemény ellenállást tanúsíthat. Goffin nem a lassú borításon a legeredményesebb, hiszen csak egy ATP és három Challenger salakos tornagyőzelme van és a legutóbbi ilyen sikerétől már nyolc év telt el. Coria három Challenger bajnoki címét a szemcsés borításon szerezte, 2019-ben gyűjtötte be az elsőt, a tavaly pedig a másik kettőt. A belga inkább a rutinfölénye, mintsem az utóbbi időben mutatott játéka miatt esélyesebb, ezért nem tűnik annyira egyértelműnek a kimenetel és a 2-0-ás belga siker sem túl valószínű.

április 09., szombat

Tipp Szett hendikeppel Coria, Federico +1.5 @ 1.48

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek. 2022.04.09., 10:21.