Az angol Grand Slam harmadik fordulójáig eljutó Liam Broady még a gyepes borításon marad és Shintaro Mochizuki ellen rajtol az amerikai tornán.

Shintaro Mochizuki 001
Amikor Shintaro Mochizuki ifjúsági bajnoka lett a Wimbledonnak, az idei felnőtt bajnok, Carlos Alcaraz a negyeddöntőben esett ki. (Fotó: Armando Serralde/Shutterstock.com)

Az idei füvesszezon egyik meglepetését okozta Londonban a huszonkilenc éves brit játékos (ATP 130.), amikor a második körben öt szettben legyőzte a többszörös Grand Slam-döntős Casper Ruudot. A norvég nem igazán mestere a leggyorsabb borításnak, de folytatásban Liam még a 2021-es Wimbledon-elődöntős Denis Shapovalovtól is elvett egy szettet. Ezek után, Newportban a négy évvel ezelőtti junior Wimbledon-bajnok ellen favoritként indul.

A húsz éves Mochizuki (ATP 192.) még nem robbant be a felnőtt mezőnyben, ugyanis 2019 után csak az idei füvesidényben nyert egy meccsnél többet. Egy győzelme volt a nottinghami selejtezőkben, három pedig a Wimbledon selejtezőiben. Az ifjú japán teniszező a londoni rangos esemény főtáblájára kerülve három játszmában kapott ki Tommy Paultól. Broady szintén négy meccset nyert idén füvön mostanáig, de az ő győzelmei értékesebbek voltak, ami arra enged következtetni, hogy ezen a mérkőzésen a rutin fog érvényesülni a fiatalság felett.

július 17., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Broady, Liam -3.5 @ 1.90

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 július 17. 5:35 UTC.