Jason Kubler az idei Wimbledonig sosem jutott rangos torna második fordulójánál feljebb a versenytáblán, viszont most Londonban sikerült a negyedik körig kitartania. Jó formáját áthozta Newportba is, hiszen már az utolsó nyolc között van.

Jason Kubler (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

Az angol fővárosban a selejtezőből indult és szettvesztesség nélkül főtáblára jutva, többek között verte Daniel Evans-t és Jack Sock-t is. Jason (ATP 102.) Newportban is magára vonzotta a figyelmet, mert a nyolcaddöntőben a világranglista kilencedik helyén álló Felix Auger-Aliassime-t sikerült kiejtenie a döntő szett tie-breakjében. Jellen pillanatban 8:1-es a mérlege a füvön, ami messze legjobb karrierjében. Ilyen eredmények tükrében, nem meglepő, hogy az oddsok szerint esélyesebb a nála magasabban rangsorolt honfitársánál, James Duckworthnál, még akkor is ha mostanáig minden egymás elleni összecsapásukat elveszítette.

James (ATP 74.) számára roppant eredménytelen volt az idei szezon első része, hiszen a júniusi Eastbourne-i tornáig egyetlen meccset sem tudott megnyerni. Idei füves mérlege négy megnyert és öt elveszített meccsből áll, a Wimbledonon már az első fordulóban búcsúzott. A Newport-i negyeddöntőben két három szettes győzelem árán jutott el, legyőzöttei Liam Broady és Quentin Halys voltak. Kubler és Duckworth mostanáig háromszor csaptak össze egymással (kétszer salakon, egyszer kemény borításon) és mindháromszor Duckwort bizonyult jobbnak, azonban a felvázolt jelen helyzetkép szerint, Jason megtörheti a jeget az amerikai gyepen.

július 15., péntek

Tipp Játék hendikeppel Kubler, Jason -2.5 @ 1.82

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.15., 07:33.