Felix Auger-Aliassimenak nem jelentett különösen nagy gondot legyőzni Andy Murrayt a 2020-as US Openen és a holland tornán a második győzelmét szerezheti meg a brit ellen, de megtörténhet, hogy ezúttal nem lesz olyan sima a kimenetel mint amilyen New Yorkban volt.

Felix Auger-Aliassime (Fotó: Fresnel/shutterstock.com)

A kanadai srácnak (ATP 9.) úgy eredményein, mint játékán látszik a fejlődés mióta Toni Nadal kezei alatt "cseperedik". Nemrég az Australian Openen a negyeddöntőig menetelt, ahol az utólag döntőt játszó Daniil Medvedevet öt szettre kényszerítette. Az viszont még gondot jelent számára, hogy nem tud folytonos játékszínvonalat pályára vinni és emiatt gyakran veszít el játszmát/kat. Az ausztrál Grand Slam-tornán az öt meccséből csak egy ért véget három szett után. Idén tizenegy meccset játszott összesen és ezekből csak hárman nem tudtak ellenfelei szettet/ket nyerni. Felix a holland ATP500-as tornát is három játszmás mérkőzéssel kezdte Egor Gerasimov ellen.

A már top100-ban visszakapaszkodott Murray (ATP 95.) ígéretesen kezdte az idényt Sydneyben, ahol a torna döntőjét játszotta, de az Australian Openen már a második fordulóban kikapott Taro Danieltől. Bár ez a vereség különösen zavaró lehetett (hiszen a japán top100-on kívüli játékos), a volt világelső Rotterdamban jól kezdett és azt az Alexander Bublikot verte két játszmában, aki a múlt héten Alexander Zverevet legyőzve a döntőben, megszerezte első ATP bajnoki címét Montpellierben hasonló fedett kemény borításon. Igazán dicséretreméltóak Andynek erőfeszítései, hogy ismét élvonalú teniszt űzzön, de a 2009-es bajnok most sem indul esélyesen a kanadai top10-es játékos ellen, viszont az elképzelhető, hogy keményebb ellenállást tanúsít majd mint az említett New York-i összecsapásukon, amikor Auger Aliassime 6-2, 6-3, 6-4-re nyert.

február 10., csütörtök

TIPP: Szettek száma Felett 2.5 @ 2.43

Fogadj a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.02.10., 07:34.