Lorenzo Musetti hatalmas bravúrt hajtott végre a múlt héten Hamburgban és Carlos Alcarazt verve a döntőben megszerezte első ATP bajnoki címét. Alig pár nap telt el azóta és Umagban is már a nyolcaddöntőben van.

Lorenzo Musetti (Fotó: Victor Joly/Shutterstock.com)

A németországi tornagyőzelme kissé meglepetésszerű volt, mert május elejétől még egy ATP-meccset sem tudott nyerni az említett eseményig. A Roland Garros után behúzott egy Challengert salakon Forliban, de az távol áll a hamburgi ATP500-as torna színvonalától. A húsz éves olasz játékos (ATP 31.) további sikerekre éhes és Umagban Aljaz Bedenét verte három játszmában egy helyért a legjobb tizenhat között, ahol honfitársával, Marco Cecchinatoval néz szembe. A rutinosabb, egykori Roland Garros-elődöntős (2018) játékos messze van attól a formájától, amellyel pár évvel ezelőtt még Novak Djokovicot is verte Párizsban.

A huszonkilenc éves Marco már a világranglista 151. helyére esett vissza, mivel a tavaly októbertől az idei év májusáig egyetlen egy meccset sem tudott megnyerni. Inkább salakos Challenger-tornákon próbálkozik mostanában, de évek óta azokból sem nyert meg egyet sem. Cecchinato 2018-ban bajnok volt Umagban, idén viszont a selejtezőkből kellett indulnia. A főtáblára jutva az 537. helyen álló Mili Poljicak kemény harca kényszerítette és három játszmát kellett küzdjön a továbbjutásért. Musetti és Cecchinato a tavaly a Roland Garroson csaptak össze először egymással és Lorenzo döntő játszmában verte akkor a honfitársát. Azóta az erőviszony még egyoldalúbb lett és valószínű, hogy a hamburgi bajnoknak most nem kell annyira megizzadnia egy újabb sikerért.

július 28., csütörtök

Tipp Játék hendikeppel Musetti, Lorenzo -3.5 @ 1.74

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.07.28., 07:15.