Közel öt éve, a párizsi Mastersen tudott legutóbb bajnoki címet szerezni Karen Khachanov és akkor azt gondolhattuk, hogy sok más siker fogja majd azt követni, de ez nem így történt.

Karen Khachanov 059
Karen Khachanov a 2022-es US Openen és a 2023-as Australian Openen az elődöntők szakaszába jutott. (Fotó: Leonard Zhukovsky/Shutterstock.com)

Az élvonalban is el tudtuk képzelni a huszonhét éves játékost, de oda sem tudott igazán beférkőzni. A Grand Slam-tornákon néhány negyeddöntő és elődöntők elérésével bizonyította, hogy időnként számolni kell vele, de még 250-es tornát sem nyert 2018 óta. Most viszont csak egy győzelemtávolságra van attól, hogy ezen változtasson, mivel Zhuhaiban a döntőbe jutott és menetelése során csak Mackenzie McDonaldnak sikerült szettet nyernie ellene. Az elődöntőben Sebastian Kordát verte és már csak Yoshihito Nishioka állíthatja meg. A világranglista 15. helyén álló orosz játékos a Roland Garros és a US Open között nem vett részt egy tornán sem, de idén büszkélkedhetik az Australian Openen és a Miami Mastersen elért elődöntőivel, valamint a Roland Garros-negyeddöntőjével.

Nishioka csak egy meccset nyert ötből Kachanov ellen

A Roland Garros óta előszőr egymás utáni meccseket nyerő, szintén huszonhét éves Nishioka (ATP 46.) nem ugyanazt a szintet képviseli mint döntős ellenfele, azonban ő a tavaly nyert legutóbb tornát Szöulban, hasonló kemény borításon. A Zhuhai-i elődöntőben az Andy Murrayt és Cameron Norriet is búcsúztató Aslan Karatsevet ejtette ki, menetelése során csak az első meccsén veszített játszmát. Yoshihito ötször mérkőzött már meg Khachanovval és mind az öt összecsapásuk kemény borításon zajlott. A japán játékos csak egyszer tudott nyerni, ezt a győzelmét a tavaly Washingtonban szerezte. Azóta találkoztak az idei Australian Openen, ahol Karen két nullára nyert szett és egy tie-breakben nyert felvonás után jutott tovább. Bár jó lendületben van most Nishioka, még így sem tudunk az ő győzelmére tippelni.

Részletek Kachanov és Nishioka idei Australian Openen zajlott összecsapásából

szeptember 26., kedd

Tipp Játék hendikeppel Khachanov, Karen -2.5 @ 1.95

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 26. 5:35 UTC.