Petra a tizedik meccsgyőzelmére készül sorozatban Ausztráliában az idén, és kezd Grand Slam-bajnoki státuszához illő képet sugározni magáról. 

Ellenfele, nem más mint a sydneyi torna döntőjében legyőzött ellenfele, Ashleigh Barty (1-6, 7-5, 7-6). Roppant kiegyensúlyozott volt kettőjük harca az említett mérkőzésen, így ígéretes összecsapásra várhatunk az Ausztrál Open negyeddöntőjében. Mindkét játékos legutóbbi meccse üzenetküldő volt az ellenfelek számára. Kvitova az ígéretes 17 éves szenzációt, Amanda Anisimovát iskoláztatta, míg Barty az ismét elég jó játékformát mutató Maria Sharapovát győzte le.

Ashleigh Barty (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

A cseh játékszínvonalának tartása meghatározó

Petra ezen a mérkőzésen különösen kell vigyáznia játékának támadói irányultságára és annak folytonosságára. Barty nagyon megdolgoztatja ellenfeleit és sok labdamenetre kényszeríti azokat változatos játékával. Mivel jelen pillanatban Ashleighnek nagyon jól működik játéka, egy támadó játékos számára, mint amilyen Kvitova két dologra nagyon kell ügyelnie. Elsősorban, nem engedheti át az indítványozást az ausztrál ellenfelének, mert az fürgébb a pályán, főlényes fizikai állóképességgel rendelkezik és eredményes hajszolja ki a hibákat vagy építi fel, majd zárja a pontjait. Másodsorban, az indítványozás minél hibamentesebb űzésére, mert ezeknek a száma meghatározóra nőhet a rizikós játék vállalásával. A játékuk természetét nézve, meglepő lehet, de Petrának jobban kell ügyelnie játékszínvonalára, mint Bartynak. Szóval, Petra azt az aranyutat kell megkapja a késpengén, amelyiken se nem foghatja vissza magát, de elővigyázatos is kell legyen.

Barty védelmén lehet rést ütni

Bár Ashleight nagyon jól szolgálja a nyesett fonákja taktikai szempontból, attól még ez a támadható része, és valószínű itt keresi majd Petra a kezelhetőbb labdát. Barty a jó mozgékonysága ellenére, nem a leghatékonyabb védekező, ezért Kvitova elméletileg esélyesebb, mert amennyiben a cseh játékos egy jó játékkal rukkol elő, ellenfelének lehetőségei korlátozottakká válnak. Ashleigh olyan változatos játékot fog keresni, amivel megakadályozhatja Kvitovának támadásait és a pálya széleire próbálja majd őt kiszorítani. Az ausztrál tenyerese viszont egy igazi fegyver, amelyre Petrának úgyszintén figyelnie kell. Barty számára némileg hasonló a kihívás, mint amilyen a Sharapova elleni meccs volt, de Kvitova jelen pillanatban magasabb színvonalat képvisel még technikailag is.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Kvitova győz: 1.60 Barty győz: 2.35
Kvitova nyer 2-1-re: 4.10
Barty nyer 2-1-re: 5.30
Játékok száma 21.5 Felett: 1.85
Szettek száma 2.5 Felett: 2.38

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.21. (12:46).