Az utóbbi időben elkerülte a siker a két csehországi játékost, akik a német tornán kezdik el a füves idényt.

Petra Kvitova 044
Petra Kvitova 2011-ben és 2014-ben nyerte a Wimbledont, Pliskova döntős volt 2021-ben. (Fotó: Matchfotos.de / Shutterstock.com)

Az idény első hónapjaiban kemény borításon emlékeztettek tudásukról, de ritkán láthattuk régi énjeiket. Karolinának (WTA 18.) ígéretesen indult az éve és az utolsó nyolcig menetelt az Australian Openen, majd februárban ugyanezt a szakaszt érte el Dubaiban is. A lassú borítás áprilisi megérkezte alkalmával szintén egy negyeddöntőt játszott Stuttgartban is, de azóta Rómában és a Roland Garroson első meccseit bukta. Bár januárban negyeddöntőzött Adelaideban, a kétszeres Wimbledon-bajnok Petra (WTA 9.) szürkén szerepelt a Sunshine Double-ig. Indian Wellsben viszont az utolsó nyolc közé küzdötte magát, Miamiban pedig Elena Rybakinát verve a döntőben, elvitte a bajnoki címet.

Az említett kazahsztáni játékos elleni győzelme óta csak Madridban és a Roland Garroson indult és mindkét tornán egyből kiesett. A két Wimbledon-győzelme mellett, a harminchárom éves Kvitova még három tornát nyert gyepen, melyek közül legutóbbit a tavaly Eastbourneben. Grand Slamet még nem nyerő, harmincegy éves honfitársa szintén három kisebb bajnoki címet gyűjtött be a szálas játékfelületen, legutóbbit 2019-ben Eastbourneben. Gyepen még nem találkoztak és az egymás elleni mérleg 3-2-öt mutat Petra javára, de az utóbbi két összecsapásukat Karolina nyerte 2018-ban a WTA Finalson és a tavaly a stuttgarti salakon. Berlinben egyikük sem nevezhető kiemelkedő esélyesnek, mégis Kvitova továbbjutása a valószínűbb.

június 19., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Kvitova, Petra -1.5 @ 1.89

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 19. 5:41 UTC.