Petra Kvitova a döntő szett tie-breakjének hosszabbításaiban jutott túl a célvonalon a világranglista harmadik játékosával, Jessica Pegulával vívott nyolcaddöntőben és egy elődöntős helyért Maria Sakkarival fog megmérkőzni.

Petra Kvitova 038
Petra Kvitova a tavaly 3-6, 0-6-ra kapott ki Maria Sakkaritól Indian Wellsben (Fotó: Daniel Hurlimann / Shutterstock.com)

A kétszeres Wimbledon-bajnoknak nem ez volt az első fordulatos meccse, hiszen az előző körben Jelena Ostapenkót 0-6, 6-0, 6-4-es végeredménnyel búcsúztatta. A harminchárom éves Petrának (WTA 15.) nagy fizikai megterhelésben volt része a kaliforniai 1000-es kategóriájú eseményen, de negyeddöntős ellenfele mindhárom eddigi meccsén döntő szettre kényszerült. A huszonhét éves Sakkari (WTA 7.) a nyolcaddöntőben Karolina Pliskovát ejtette ki a versenyből.

A két játékos hét alkalommal csapott már össze és a görög hölgy 4-3-ra vezet. A legutóbbi két mérkőzésüket Maria szettvesztesség nélkül nyerte a tavaly ugyanitt Indian Wellsben és a tavalyelőtti US Openen. A jelenlegi statisztika Sakkari oldalára billenti a mérleget, de tudjuk azt, hogy amikor Kvitova időnként elkapja a fonalat, akkor rettentően nehéz megállítani és a legyőzötteinek hangzatos nevei alapján, most is egy ilyen formában lehet.

március 16., csütörtök

Tipp Szett hendikeppel Kvitova, Petra +1.5 @ 1.55

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 15. 7:26 UTC.