A 2014-es bajnok és kétszeres elődöntős, Stanislas Wawrinka (ATP 15.) az idei Australian Open harmadik körében azzal a John Isnerrel (ATP 19.) találkozik, akit nem kevesebb, mint tizenegy éve nem sikerült legyőznie, pedig volt rá néhány alkalma.

január 25., szombat

A svájci játékos a radar alatt száguldott felépülése óta, de lassan-lassan, ha nem is a régi színvonalára, sikerült visszakapaszkodni a top 20-ba. Már 2017 óta nem nyert tornát, de a tavalyi négy Grand Slam-tornából,  kettőn negyeddöntőzött (Roland Garros, US Open). Ezek az eredmények nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy az élvonal közelében legyen 34 évesen is. Az viszont elég kérdéses, hogy nagy sikereket még el fog érni a háromszoros Grand Slam-bajnok, ha nem tud tovább emelni játékszínvonalán. Melbourneben sem kezdett a legmagabiztosabban, négy szettben győzött Damir Dzumhur ellen és ötben az ausztrál környezetben magát jól érző, Andreas Seppi ellen. Majdnem hét órát töltött pályán eddig, ami sok, de a játszmák számát nézve, lehetett volna rosszabb is főleg, hogy a John elleni meccs nem a rettentően hosszú labdamenetekről fog szólni.

Isner a tavaly negyedjére nyerte a newporti füves tornát, de más különösen kiemelkedő teljesítménye nem igazán volt. Miamiban ismét döntőt játszott, de nem sikerült megvédenie 2018-as bajnoki címét. A szintén 34 éves játékos nem az ausztrál tornán volt a legeredményesebb pályafutása során. Kétszer érte el a negyedik fordulót (2010, 2016), viszont az utóbbi két évben már az első körben kiejtették. Idén mintha jobban menne neki, eddigi két meccsén csak egy játszmát veszített, azt is tie-breakben. Ki kell emelni, hogy a két körben, összesen 78 ászt ütött! Bár a bukmékerek enyhén esélyesebbnek látják Wawrinkát, a négy hivatalos egymás elleni mérkőzésből csak az elsőt nyerte a svájci, amely 2009-ben zajlott Tokióban. Ez lesz az első Grand Slam-összecsapásuk, és ezen a színvonalon, kétségkívül Stan volt az idők során az acélosabb játékos.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt az összecsapásra!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.24. (09:55).

További kiemelt meccsek a férfi versenytábláról