Egy szokatlan helyszínen, a berlini Tempelhof repülőtér egyik hangárában felállított teniszpályán fog összecsapni a bajnoki címért Dominik Thiem és Jannik Sinner.

Az olasz Next Gen-világbajnok jutott elsőként a döntőbe két meggyőző győzelemmel Karen Khachanov és Roberto Bautista Agut ellen, amelyek során nem veszített játszmát. Bár mostanában nem nagy szó a játékformájából kiesett oroszt legyőzni, a spanyol most is kemény dió. Sinner eddigi menetelesésének jutalma egy Dominik Thiem elleni mérkőzés a bajnoki címért. Az osztrák, egy figyelemreméltó ellenállást tanúsító, Tommy Haas-t győzött le az elődöntőben és ezzel az újrakezdés óta a 24. győzelmét szerezte 27 meccsből. Elég ironikus, hogy egyik bukása pontosan az általa rendezett Thiem's Seven torna döntőjében történt nemrég Kitzbühelben.

Pár napja, a berlini torna füves szakaszának alkalmával játszott a két játékos egymás ellen először. Thiem győzött 6-3, 7-6-ra és most is ő az esélyesebb, de Jannik Sinner nem egy leírható ellenfél főleg, hogy a berlini játékfelülethez némileg hasonló fedett kemény borításon lett a tavaly ifi világbajnok. Az olasz mindenképp jobban kell teljesítsen második adogatásával, mint azt az említett előző meccsükön tette. Míg Dominik 74%-át nyerte a második szervájával kezdett pontjainak, Jannik csak 48%-ban tette ugyanezt a sajátjaival. Amennyiben Sinner képes támadó játékkal az osztrákot a pálya hátsó vonalától elég távolt tartani, elméletileg lehet esélye, hogy legyőzze a világranglista 3. játékosát.

Néhány gyönyörű labdamenet előző berlini összecsapásukról:

A cikk publikálásának időpontjában nem voltak elérhető oddsok a döntőre.

Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.