A Telekom Veszprém a spanyol Barcelona elleni hazai rangadóval folytatja szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, szombaton.

A magyar csapat legutóbb december 2-án lépett pályára a BL-ben, azóta a januári világbajnokság miatt szünet volt a kontinentális sorozatban. A német-dán közös rendezésű tornán súlyosan megsérült a balátlövő Jamali Iman térde és a dán beálló René Toft Hansen combja, ők hónapokig nem játszhatnak. A norvég Kent Robin Tönnesen bal kezében eltört egy csont, de minden bizonnyal már szerepelhet szombaton. A katalánok világbajnok dán balszélsője, Casper Mortensen számára térdsérülés miatt véget ért a szezon, ezért kölcsönvették a francia Fenix Toulouse együttesétől a szerb Nemanja Ilicet. Szintén nem játszhat szombaton a francia Cedric Sorhaindo és a Veszprém korábbi kiváló irányítója, az izlandi Aron Pálmarsson.

A Barcelona magabiztosan vezeti az A csoportot, amelyben a veszprémieknek még a második hely megszerzésére is van esélyük. Az őszi idényt három győzelemmel zárták, de a hosszú szünet után a BL-ben február elején mindig "új időszámítás" kezdődik, hiszen nem mindig mérvadó, melyik csapat milyen formában volt több mint két hónappal korábban.

Lékai Máté (j). MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A magyar csapat spanyol vezetőedzője, David Davis a klub honlapján úgy fogalmazott, mindig nehéz a Barcelona ellen játszani, amely szinte soha nem veszít három gólnál többel.

"Mindig tapasztalt játékosokkal dolgoznak, akik nagyon jó erőnléti állapotban vannak. Nehéz őket legyőzni. A szezon első felében kiválóan teljesítettek, magabiztosan játszottak. Harcos együttesről van szó, amely már régen nyerte meg a Bajnokok Ligáját, így most nagyon éhes a végső sikerre" - magyarázta.

A svéd beálló, Andreas Nilsson elmondta, nagyon sok edzéssel, videózással és taktikai felkészüléssel várják a rangadót. Meglátása szerint kemény védekezésre lesz szükségük, illetve olyan kapusteljesítményre, amiből gyors ellentámadásokat vezethetnek és könnyű gólokat lőhetnek.

A két csapat eddig húsz alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából öt győzelem, egy döntetlen és 14 vereség.

február 09., szombat

Szorzók a mérkőzésre:

  • Dupla esély                                      1X @ 1.87
  • Dupla esély                                      X2 @ 1.53
  • Dupla esély                                      12 @ 1.06
  • Döntetlen esetén a tét visszajár  1 @ 2.10
  • Döntetlen esetén a tét visszajár  2 @ 1.66
  • Gólok száma páratlan/páros       Páratlan @ 1.91
  • Gólok száma páratlan/páros       Páros @ 1.91

További szombati program:

február 09., szombat

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-02-08, 10:00

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: mti