Ébresztő pofont kapott a magyar férfi kézilabda válogatott Ausztriától, viszont nincs megállás, szombaton már a horvátok jönnek.

Gyakorlatilag elvesztettük azt a 2 pontot amit az izlandiak ellen sikerült kiharcolnunk a 2024-es férfi kézilabda Eb első középdöntős mérkőzésünkön.

A mérkőzés előtt felhívtuk a figyelmet, hogy csak óvatosan kell kezelni a nyugati szomszédunk elleni meccset, és lám nem tévedtünk. Bár nagyon jól indult a mérkőzés, Ausztria minket is meglepett, ugyanúgy ahogy azt tette korábban a selejtező csoportos mérkőzésein, amikor döntetlent játszottak a horvátokkal és a spanyolokkal is.

Horvátország ellen nem hibázhatunk, ha elődöntőbe szeretnénk szerepelni

A vereségtől eltekintve Chema Rodríguez motiváltsága nem lankadt, és továbbra is az elődöntős szereplésért küldi harcba csapatát.

"Ha korábban az mondtuk, öt percünk van örülni, akkor most öt percünk van szomorkodni, aztán fel kell ébrednünk és összpontosítanunk kell. Még van három mérkőzésünk, amelyeken továbbra is az elődöntő elérése a cél számunkra" - mondta a spanyol edző az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es középdöntős vereség utáni sajtótájékoztatón.

Szombaton Horvátország lesz az ellenfelünk, akik első középdöntős meccsükön egy nagyon szoros találkozót játszottak Franciaországgal, félidőben még döntetlen volt az állás, végül pedig 2 góllal maradtak alul (végeredmény 34-32). Az alábbiakban egy kis beszámoló a találkozójukról.

A középdöntős mérkőzések lebonyolítása után a főcsoportok első két helyezettjei az elődöntőkbe kerülnek, míg a harmadikak az 5. helyért néznek farkasszemet.

A horvátok elleni meccsen kívül Magyarország hétfőn a házigazda németek ellen lép pályára, majd az utolsó találkozón, szerdán a franciák következnek.

I. főcsoport tabella 1 meccs után

Férfi kézilabda Eb - középdöntő - 1 forduló

I. Főcsoport menetrend (Lanxess Arena, Köln)

január 18, 15:30: MAGYARORSZÁG 29-30 (17-17) Ausztria
január 18, 18:00: Franciaország 34-32 (18-18) Horvátország
január 18, 20:30: Németország 26-24 (15-14) Izland
január 20, 15:30: Franciaország vs. Izland
január 20, 18:00: MAGYARORSZÁG vs. Horvátország
január 20, 20:30: Németország vs. Ausztria
január 22, 15:30: Horvátország vs. Izland
január 22, 18:00: Franciaország vs. Ausztria
január 22, 20:30: Németország vs. MAGYARORSZÁG
január 24, 15:30: Ausztria vs. Izland
január 24, 18:00: Franciaország vs. MAGYARORSZÁG
január 24, 20:30: Németország vs. Horvátország

Pontegyenlőség esetén a következők döntenek

  • pontok száma
  • egymás ellen szerzett pontok száma
  • egymás elleni gólkülönbség
  • egymás elleni szerzett gólok száma
  • teljes gólkülönbség

Magyarország - Horvátország fogadás

Az osztrákok ellen mi voltunk a favoritok, és úgy látszik ez valamiért nekünk nem kedvező, így most visszatérhetünk a régi kerékvágásba, ahol nem minket várnak győztesként.

január 20., szombat

Ha megismétlődne a 2021-es ugyancsak Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményünk akkor aki a magyar válogatottra fogadna az jól járna, ugyanis 3 évvel ezelőtt 4 gólos sikert arattunk a horvátok ellen.

Tudtad? 
A 2024-es férfi kézilabda Eb alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

Aki Magyarország sikerére fogadna a szombati meccsünkön annak ajánlott a DNB fogadási típust választania, mely döntetlen esetén egy extra biztosítást jelent, vagyis tétünk visszajár. Mindezt 3 fölötti szorzón játhatjuk, pontosabban 3.10-ért.

Egyelőre még szegényes a fogadási kínálat (másfél nappal a mérkőzés előtt), de ha bővül akkor szemezgetünk a lehetőségekkel és frissíjük cikkünket.

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Magyarország - Horvátország férfi Eb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a férfi kézilabda Eb középdöntőinek összes mérkőzését, köztük a Magyarország - Horvátország találkozót is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést szombaton, 18:00-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Hajrá srácok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Borítókép: Bánhidi Bence (b) és az osztrák Markus Mahr a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI Fotószerkesztőség