Stojan Ivkovicot, a magyar férfi kosárlabda-válogatott kapitányát elkérte a montenegrói szövetség, hogy edzőként segítse a csapatot a szerdán kezdődő szlovéniai férfi Európa-bajnokságon.

Megtiszteltetés számomra, hogy a sikeres selejtező után felkértek, a szeptember 4-én kezdődő Eb-n is segítsem Luka Pavicevic kapitány első edzőjeként a montenegrói válogatottat – mondta az MTI-nek Stojan Ivkovic.

Danilo Mitrovic, a montenegrói válogatottak szakmai igazgatója levélben kérte a magyar szövetséget, hogy amint befejeződik a magyar válogatott pótselejtezője, engedje el Stojan Ivkovicot. A szövetség hozzájárult ahhoz, hogy a montenegróiaknak segítsek az Eb-n, mert hasznosnak ítélték azt, hogy a magyar válogatott szakmai munkájáért felelős edző egy Eb-résztvevő együttes mellett dolgozhat – tette hozzá Ivkovic. Stojan Ivkovic - a magyar válogatott szövetségi kapitánya, valamint a KTE Duna Aszfalt szakmai igazgatója - 2012 nyarán, az Eb-selejtezőn a montenegrói kapitány mellett dolgozott, és meglepetésre a szerb és az izraeli csapat előtt megnyerték a csoportkört.

 

Kosárlabda EB 2013 - logó

 

Forrás: MTI