Amíg egyesek pezsgőzéssel köszöntik az Újévet, addig magyar teniszezőink kőkemény ellenfelekkel harcolnak az év első tenisztornáin.

Már megszokottá vált, hogy a tenisznaptár olyannyira zsúfolt, hogy minimális pihenő jár a játékosoknak, és ezt a forgatókönyvet láthatjuk most is. 

Javában zajlik a United Cup ahol különleges módon férfi és női teniszezők csapatokba vergődve küzdenek nemzetük zászlaja alatt (mintha a Davis Kupa egyesülne a Billie Jean King Kupával), mindeközben a 2024-es ATP és WTA tornák is kezdetét veszik. A férfiaknál 250-es ATP tornát rendeznek az ausztrál Brisbane-ben, valamint Hong Kong-ban, míg a lányok Auckland és Brisbane között választhattak, de olyan is van aki Canberra mellett voksolt.

2024 első napján a programban számos magyar teniszezővel találkozhatunk, szurkolhatunk nekik és akár fogadhatunk is rájuk. De lássuk, hogy hol is szerepelnek és kik lesznek az ellenfelek.

FRISSÍTÉS (január 1.)
Fucsovics Márton első körös mérkőzése eső miatt félbeszakadt és kedden folytatják. Az első szettet tie-break által nyerte a nyíregyházi teniszező, a második szettben pedig megnyerte az első game-t.
Fábián Marozsán és Babos Tímea meccsét is kedden rendezik, utóbbi hajnalban, előbbi reggel lép elméletileg pályára.

ATP Brisbane 2024: Matteo Arnaldi - Fucsovics Márton

Marci az ausztrál Brisbane-t választotta 2024-es naptárának első állomásaként, ellenfele pedig a világranglista 44. helyén szereplő olasz Matteo Arnaldi lesz.

Érdekesség, hogy az első és egyetlen egymás elleni meccsüket is január elején játszották, 2023-ban a Canberra-i Challenger tornán, Fucsovicsnak pedig akkor sikerült három szettben legyőznie olasz ellenfelét.

Amennyiben ismétlődne az akkori forgatókönyv, akkor a magyar teniszezőre fogadok több, mint duplázós (2.02) szorzón könyvelhetnék el sikerüket, a 3 szettig tartó meccs pedig 2.32-ért játszható.

A Brisbane-i ATP torna egyébként 2019 után tér vissza, és olyan neves játékosok szerepelnek a főtáblán, mint a visszatérő Rafael Nadal (szabadkártyával), Holger Rune vagy Grigor Dimitrov.

Matteo Arnaldi  - Fucsovics Márton oddsok

Matteo Arnaldi 1.79Fucsovics Márton 2.02

Helyszín: Brisbane, Ausztrália

Időpont: január 1., 2:00CET (magyar idő szerint)

ATP Hong Kong 2024: Fábián Marozsán - Roberto Bautista-Agut

Marozsán fantasztikus 2023-as évet zárt, ugyanis sikerült bekerülnie az ATP férfi világranglista TOP100 legjobb játékosa közé, sőt a hongkongi tornát a 64. helyről kezdi.

Marcival ellentétben ő nem Ausztráliába utazott, hanem az évet Hong Kong-ban kezdi, való igaz, hogy ugyanolyan besorolású (250-es) ATP versenyen, és még a nyereményalap is megegyező a Brisbane-i tornáéval.

Első ellenfele a világranglista 57. helyén tanyázó spanyol Roberto Bautista-Agut lesz, akivel nem is olyan rég, november elején találkozott, Szófiában. Szoros három szettes mérkőzést követően magyar teniszezőnknek sikerült nyernie a bulgár fővárosban, most meg nagyon örvendenénk egy repetának.

Az ATP Hong Kong tenisztorna egyébként több, mint 20 év után tér vissza, legutóbb 2002-ben Juan Carlos Ferrerónak sikerült itt nyernie, 2024-ben pedig a verseny főtábláján olyanokat találunk mint Andrey Rublev, Karen Khachanov, vagy Frances Tiafoe.

Fábián Marozsán - Roberto Bautista-Agut oddsok

Fábián Marozsán 2.28 Roberto Bautista-Agut 1.63

Helyszín: Hong Kong

Időpont: január 1., 8:30CET (magyar idő szerint)

WTA Brisbane 2024: Linda Noskova - Babos Tímea élő közvetítés

Nehéz évet zárt a korábban párosban világelső és Grand Slam-győztes Babos Tímea (aktuális WTA ranglista 188. helyezett), ugyanis 2023-ban olyannyira visszaesett, hogy ITF szintű tornákon vehetett csak részt. A nehézségekről, valamint a változásokról nemrég az Eurosport podcastjében számolt be (ITT elérhető), ahol megtudjuk, hogy az új szezonban a fő célja a párizsi olimpia.

A 2023-as év végét a Brisbane-i WTA torna selejtezőmérkőzéseivel töltötte, és szerencsére sikerült felkerülnie a főtáblára, ahol első ellenfele a női világranglista 41. helyén álló cseh Linda Noskova lesz. Korábban még nem találkoztak.

A magyar teniszező újévi győzelme nem kis pénzt hozhatna a rá tippelőknek, ugyanis nem kevesebb, mint 5.00-ás szorzón fogadhatunk Babos Tímea sikerére. A teniszvilág gyakran tart meglepetéseket számunkra, hátha ez a meccs is ide sorolható.

Amennyiben sikerülne legyőznie a cseh játékost, akkor második körös ellenfele a román Sorana Cirstea lenne.

Remek hír, hogy amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor élőben követheted Babos Tímea mérkőzését a cseh Linda Noskova ellen. 
Regisztrálj, fizess be egy minimálisat, és kövesd a magyar teniszezőnk mérkőzését élőben.

  Unibet élő közvetítés

Linda Noskova - Babos Tímea oddsok

Linda Noskova 1.18  Babos Tímea 5.00

Helyszín: Brisbane, Ausztrália

Időpont: január 1., 9:00CET (magyar idő szerint)

Bondár Anna és Valkusz Máté sem pihen 2024-ben

Gondolnánk, hogy a magyar szereplés véget is ér az év első napján Fucsovics, Marozsán és Babos mérkőzésével, de nem. Sőt, olyannyira nem, hogy pezsgőbontás után érdemes egyből a Canberra-i női Challenger tornára kapcsolni, ugyanis Bondár Annának szurkolhatunk a kolumbiai Emiliana Arango elleni meccsén, bár való igaz, hogy a program még változhat (Unibet reggel 6-ra írja jelenleg a meccset).

Bondár Anna mérkőzése is élőben követhető az Unibetnél!

Mindeközben Valkusz Máté Thaiföldön próbál szerencsét az ATP Nonthaburi Challenger tornán, első ellenfele pedig a tajváni Yu Hsiou Hsu lesz. A fogadóirodák oddsai alapján utóbbi az esélyesebb. A magyar játékos győzelmére 2.15-ös szorzón fogadhatunk.

január 01., hétfő

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: Bryan Pollard/Shutterstock.com)