A korábban holland válogatottban is szereplő Jordy Clasie, két meccses felfüggesztést kapott hazai bajnokságra tett fogadásokért.

Az Eredivisie-ben szereplő AZ Alkmaar csapat középpályása felfüggesztését januárban már teljesítette. A büntetés olyan időszakra esett, amikor sérülés miatt egyébként sem tudott pályára lépni.

A focista holland bajnoki mérkőzésre helyezett el fogadásokat, és bár neve nem szerepelt a közzétett ítéletben, csak idő kérdése volt, hogy kiderüljön kiről van szó, hisz a klub nevét nem mellőzték a hivatalos közleményből.

Amúgy az összeget nem a saját csapatára tette és nincs bundázásra való bizonyíték a történet hátterében. Clasie azt állítja, hogy egyszerűen nem volt tudatában a holland labdarúgó szövetség teljes szabályzatának. Elméletileg nem tudta, hogy tilos fogadásokat tennie olyan bajnokság mérkőzéseire, amelyben ő is részt vesz játékosként.

Clasie 2019 óta játszik jelenlegi csapatánál, ahol idén nyáron jár le a szerződése. Hétvégén fontos mérkőzés vár rájuk, ugyanis a PSV Eindhovent fogadják vendégül. A tét a második hely.

március 21., vasárnap

Borítókép: Fotó: Shutterstock