Nemrég számoltunk be arról, hogy a magyar szerencsejáték piac (részleges) liberalizálásának következtében megszületett az első sportfogadással kapcsolatos engedélykiosztás, mely nem a Szerencsejáték Zrt. nevéhez köthető.

Az indulás előtt már kaphattunk egy kis betekintőt a Vegas Sportsra, július 3-án pedig hivatalosan is elérhetővé vált az új magyar fogadóiroda.

Kíváncsiak voltunk, hogy miben különbözik a Vegas Sports a Tippmixprótól, mennyire versenyképes a magyar játékosok egyik kedvenc irodájával, az Unibettel szemben, vannak esetleg extra előnyei, milyen a kínálat, és hogy mivel fogadják az új játékosokat. 

A Vegas sportfogadás kezelőfelülete egy kissé elfuserált

Nem szeretnénk, és nem is célunk, hogy egyből blamáljunk egy szolgáltatást, főleg még mielőtt tapasztalatokat szereznénk náluk, viszont a külalak az az első dolog ami az ember szeme elé tárul egy weboldal megnyitásakor.

Az embernek az az érzése, hogy a Vegas Sports fogadás részlegét nagyon gyorsan dobták össze, emiatt vannak hiányosságok. Bárki vásárolhat egy alapot (white labelt), és azt átalakítja tetszésének megfelelően. Tuti ti is találkoztatok már hasonlókkal online sportfogadó karrieretek során (pl. 22bet, Winmasters stb.). Ezzel ellentétben a Tippmixpro sokkal letisztultabb, átláthatóbb (kivéve a sportágak rendszerezését, mert a Prón a felhasználó rendesen le tud izzadni amíg megtalál valamit). Összességében a Tippmixpro szerintem szebb, de ez még változhat.

Ugyancsak a kapkodás jele, hogy találtunk az oldalon még le nem fordított (angolról magyarra) részlegeket, és az ilyesmi szemet szúr. Olyan, mint amikor levelet kapunk egy ismeretlentől, és az illető Google Translate által próbál nekünk kedveskedni, és kommunikálni velünk magyarul (Én örvendeni nektek, hogy tudunk beszélni).

Egyébként maga a fogadási platformot a máltai Altenar Software Limited biztosítja, mely cég egyebek közt a Goldenpalace.be, a Justbet, vagy akár a Betmotion irodákkal is együttműködik. Viszont talán számunkra ismertebb név a Lottoland, amely ugyancsak partnerük.

Vegas Sports főoldal

Az előregisztrációs folyamat nagyon gyors és zökkenőmentes

Viszonylag egyszerűen meg lehet nyitni számlánkat a Vegas Sportson. Egy érvényes e-mail cím, jelszó, felhasználónév, valamint a születési dátum kitöltésével már át is estünk az első űrlapon, majd a szükséges szabályzatokat kell elfogadnunk, kijelentenünk, hogy nem vagyunk kiemelt közszereplők (bocsi, Győzike), illetve itt kell kiválasztanunk a regisztrációs bónuszt, ha szeretnénk benne részesülni. Akár vissza is utasíthatjuk. E-mail címünkre érkezik egy aktiváló link, és kész is van.

Azért írtuk a címben, hogy előregisztráció, mert a fontosabb személyes adatok megadását csak ezek után kell megadni, valamint a teljes ügyfélazonosítási (átvilágítási) folyamat is ezután zajlik, de ezt csak akkor ha valódi téttel játszanánk.

Érdekesség, hogy külföldiként is játszhatsz a Vegas Sportson, viszont ehhez szükséged van tartózkodási engedélyre.

Van viszont egy bosszantó dolog. Ha regisztrálsz és be vagy jelentkezve, akkor nem tudod megnézni a fogadási kínálatot mindaddig amíg nem hitelesítetted számlád. Hogy mi??? Miért? Ők azt írják, hogy jogszabályi előírás, de ilyenről még nem hallottunk.

Vegas Sports korlátozás belépvén

Rövid lejáratú Vegas Sports regisztrációs bónusz

Az új regisztráltak egy 100%-os kezdő bónuszban részesülnek, amely akár 20.000 Ft-ot is jelenthet, viszont aki ebben részesülne annak jó tudnia, hogy az ajánlat csak július 21-ig érvényes. De miért csak addig?

Vegas Sports kezdő bónusz

Ha jól értelmezzük, a bónusz nem jár azok számára akik a következő fizetési metódusok egyikével tölti fel számláját: offline készpénzes befizetés (?), Skrill, Neteller és banki utalás. A bónusz feltételeinél az előbbiek szerepelnek, mint kivétel.

Egyenlegünk feltöltésekor kell kiválasztanunk egy legördülő listából a kívánt ajánlatot (jelen esetben a Befizetési sportfogadási bónuszt). A bónusz feltételei között böngészvén megtudtuk, hogy az összeget 5 alkalommal kell megforgatni, minimum 1.40-es szorzón, és erre 10 nap áll rendelkezésünkre.

Ajánljuk, hogy a részvételi feltételeket mindenképp olvassátok el, mert sokszor lehet ott találni meglepő dolgokat. A Vegas Sports kezdő bónuszának feltételei között pl. ezt:

4. A játékban a játékos először a valódi pénzegyenlegéből játszik, a bónuszösszeg csak akkor kerülhet felhasználásra, ha a játékos valódi pénz egyenlege 0 Ft.

Frissítés!
Egy rövid ideig inaktíválták a sportfogás bónuszt, majd miután újra felkerült a részvételi feltételek 4. pontja így változott:
A fogadás megtételekor a játékos eldöntheti, hogy a saját befizetett tőkéjéből játszik vagy a sportfogadási bónuszösszegét használja fel. Az egyenlegek között átjárás nem lehetséges.
Ezen kívül lerövidült az ajánlat hossza is. Eredetileg július 21-ig volt elérhető, most pedig már július 11-én lejár.

Vagyis gyakorlatilag előbb el kell buknod az általad feltöltött összeget, ahhoz, hogy a bónuszként kapott összeggel játszhass, vagy trükköznöd kell, feltenned a saját pénzed valamilyen hosszú távú fogadásra, így egyenleged nulla lesz, és fogadhatsz a bónuszpénzből. 

Mindeközben a Tippmixprón az új játékosok egy 10.000 Ft értékű regisztrációs bónuszban részesülhetnek június 29. és július 16. között, viszont érdemes mindig az apró betűs részeket is elolvasni, ugyanis csak az első 3000 feltételeket teljesítő játékos részesül az ajánlatban.

Ugyancsak 20.000 Ft értékű bónuszban részesülnek az Unibetre regisztrálok is, emellett 60-szor pörgethetnek ingyen a kaszinó részlegükön, és ami még fontosabb, hogy amennyiben valaki általunk regisztrál és befizet, az egy extra 10.000 Ft ingyenes fogadást is kap. További részletek az ajánlatról

Ez a júliust nyugodtan nevezhetnénk a bónuszok hónapjának. Ha van rá keret, akkor mind a hármat ki lehet használni, bár tudni kell, hogy augusztusban az európai topligák kezdetekor talán még nagyobb lehetőségekkel rukkolnak majd elő a fogadóirodák. Lehet megéri várni.

Valakinek közületek sikerült kiforgatni a kezdő bónuszt már? Ha igen, akkor segíthettek fórumtársaitoknak is, hogy hogyan sikerült.

Számos sportágra és virtuális sportra is fogadhatunk

Ami a sportágakat illeti, a népszerűek mellett találunk olyanokat is, mint a futsal (teremfoci), kosárlabda 3x3,  lakrossz, vagy akár padel, valamint az elektronikus játékok kedvelői kipróbálhatják szerencséjüket valós e-sport fogadások által, ami nem csak a League of Legendsre és társaira redukálódik le, hanem foci, tenisz, kosárlabda és jégkorong meccsekre helyzethetünk el tétet, és közben követhetjük, hogy számunkra ismeretlen személyek hogyan játszanak egymás ellen (úgy, hogy a mi tétünk is kockán forog).

Ugyanúgy, mint a Tippmixprónál, vagy akár az Unibeten, itt is megtaláljuk a virtuális sportokat, amelyekre fogadhatunk, majd élőben végig nézhetjük, hogyan alakul fogadásunk. Ez manapság egy kiegészítő szolgáltatás, mely majdnem az összes jelentősebb fogadóirodánál megtalálható. A virtuális fogadási lehetőségeket a Sportradar AG, illetve a Kiron Interactive biztosítja számukra.

Fogadáskészítőt a népnek

Egy mérkőzés keretén belül fogadhatunk hagyományos módon (ki nyeri a meccset, alatt/fölött gólok száma, győztes gólkülönbsége stb.), viszont ami extra a Tippmixpróhoz képest, és ami manapság már a sportfogadás piacon egy alap, az a fogadáskészítő jelenléte. Ezáltal egy adott mérkőzésen több kimenetelt felrakhatunk ugyanarra a szelvényre.

Példaként kiválasztottuk a Spanyolország - Ukrajna U21-es labdarúgó Eb-s mérkőzést. Ebben az esetben a rendes játékidős (1x2), valamint kétesélyes fogadást olyanokkal tudtuk egy szelvényre helyezni a Vegas Sportson, mint a gólok száma, mindkét csapat gólt lő, gólszerző, 1. félidő 1x2 stb.

Vegas Sports fogadáskészítő

Hasonlót a Tippmixprón nem hozhatunk létre, bár amennyiben az aktuális rendszerüket valamikor leváltják az EveryMatrixra akkor náluk is megjelenhet a fogadásépítő. Bejelentették, hogy együttműködnek, csak még nem tudni mikortól valósul meg a váltás.

Maradván a fogadásépítőknél, elmondhatjuk, hogy haladni kell a korral, és bár még nem egy Unibet szint, ahol akár szögletekre, és játékosok lapjaira is fogadhatunk azonos szelvényen, a funkció megjelenése már egy lépés a normalitás irányába.

Very big odds vagy nem annyira big?

Jöjjön a lényeg, éspedig a nyereményszorzók.

Maradván a korábban említett U21-es mérkőzésnél, az alap szorzók eléggé hasonlóak:

  • Vegas Sports: Spanyolország - 1.72 Döntetlen - 3.80 Ukrajna - 4.50 (fogadóiroda haszna: 6,68%)
  • Tippmixpro: Spanyolország - 1.71 Döntetlen - 3.95 Ukrajna - 4.45 (fogadóiroda haszna: 6,27%)
  • Unibet: Spanyolország - 1.70 Döntetlen - 3.95 Ukrajna - 4.90 (fogadóiroda haszna: 4,55%)

Minél kisebb egy fogadóiroda haszna, annál jobb a fogadó számára, annál nagyobb érték van a nyereményszorzóban. És, hogy érezzétek mekkora különbség van az online és az offline sportfogadás között, íme a Tippmix (papíros fogadás) kínálata a fenti meccsre:

  • Tippmix: Spanyolország - 1.66 Döntetlen - 3.70 Ukrajna - 4.20 (fogadóiroda haszna: 11,08%!)

Ha már zajlik a Wimbledon akkor kinéztünk egy keddi, a magyar rajongók számára fontos mérkőzést, a Fucsovics Márton - Tallon Griekspoor találkozót. 

  • Vegas Sports: Fucsovics M. - 2.04 Tallon G. - 1.82 (fogadóiroda haszon: 3,96%)
  • Tippmixpro: Fucsovics M. - 2.06 Tallon G. - 1.83 (fogadóiroda haszon: 3,19%)
  • Unibet: Fucsovics M. - 2.02 Tallon G. - 1.80 (fogadóiroda haszon: 5,06%)

Itt már érződik, hogy magyar ajkú eseményről van szó, ugyanis fel vannak pumpálva az oddsok rendesen, aminek mi játékosok csakis örvendeni tudunk.

Végül elkalandozunk egy ismeretlenebb területre, és megnéztük, hogy mi a helyzet egy mexikói bajnokin (Club León vs. Chivas Guadalajara)

  • Vegas Sports: Club León - 2.05 Döntetlen - 3.40 Chivas Guadalajara - 3.80 (fogadóiroda haszna: 4,51%)
  • Tippmixpro: Club León - 1.91 Döntetlen - 3.20 Chivas Guadalajara - 3.60 (fogadóiroda haszna: 11,38%)
  • Unibet: Club León - 1.93 Döntetlen - 3.40 Chivas Guadalajara - 3.80 (fogadóiroda haszna: 7,54%)

A fentieket látván vagy az van, hogy a Vegasnál nagyon merészek, vagy még nincs tapasztalat ilyen téren, ugyanis a kevésbé népszerűbb meccseken a fogadóirodák nagyobb haszonkulccsal szoktak dolgozni.

Nagyon szeretnének segíteni a Vegasos lányok

Fiúkat még nem találtunk, bár igaz nem is kerestünk.

Akárhányszor böngésztük a Vegas Sports oldalát mindig felugrott egy chat ablak, ahol Róza, Tamara, Réka vagy akár Bettina is segíteni akart, de mi ezt egyelőre nem vettük igénybe. Viszont ti nyugodtan megoszthatjátok velünk ügyfélszolgálatos tapasztalataitokat. Kedves csajoknak tűnnek, képekről, és nem igazán lehet megszabadulni tőlük.

Mondjuk az bosszantó ha egy boltban már szóltál, hogy nincs szükséged segítségre, de mégis azt érzed, hogy figyelnek, és kullognak utánad.

Mi az első benyomásunk a Vegas Sportsról? Összegzés

Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget. Azzal, hogy több fogadóiroda közül választhatunk elméletileg csak mi nyerhetünk, ugyanis egy versenypiacon a konkurensek próbálják magukhoz csábítani a játékosokat, és ez összességében a játékosoknak jó, mivel ezáltal értékesebb bónuszokban részesülhetnek, nagyobb nyereményszorzókon fogadhatnak, illetve amint láthatjuk, megjelennek a korábban hiányzó elemek, mint pl. a fogadásépítő. A játékosok, és az erre szánt keret marad a régi, a lehetőség viszont bővül. És ez jó.

Egy teljesen szórakozásból játszó személynek nincs szüksége több fogadószámlára, max. csak azért, hogy a különböző ajánlatokból részesüljön. Ha ő heti vagy havi egyszer fogad, akkor bőven elegendő egyetlen egy hely ahol ezt megteheti. Hogy melyik szolgáltatót válassza, az már a saját személyes preferenciája. Van aki ezt, van aki azt. Aki viszont ezt a műfajt komolyabban gondolja, annak szüksége van, hogy több fogadóiroda szolgáltatását is igénybe vehesse, ahol a lehető legjobb oddsokon tudjon fogadni.

Kíváncsian várjuk a ti véleményeteket az új magyar fogadóirodáról? Melyek az első tapasztalatok? Tetszik, nem tetszik? Osszátok meg velünk akár a fórumon (külön témát nyitottunk az irodának), akár e cikk alján, hozzászólásként.

Végül pedig jöjjön egy pár hasznosabb infó, gyakori kérdés a Vegas sportfogadás részlegére vonatkozóan.

Mennyibe kerül fogadni a Vegason?

Az egységnyi fogadás legkisebb tétje a Vegas sportfogadás részlegén 100 Ft., ugyanakkora, mint a Tippmixprónál. Velük ellentétben a Tippmixen már inflációs áron lehet fogadni, avagy 300 Ft a minimálisan feltehető összeg.

A maximális tét egy szelvényen 100.000 Ft lehet, míg a maximális nyeremény 2 millió Ft.

Mivel lehet feltölteni a Vegas Sports számlánkat?

A befizetési lehetőségek között az alábbiakat találjuk:

  • banki átutalás (min. 10.000 Ft., max. 3.000.000 Ft.) - költsége: 5% (!)
  • bankkártya (min. 5000 Ft., max. 500.000 Ft) - költsége: 0%
  • Paysafe kártya (min. 5000 Ft., max. 300.000 Ft) - költsége: 5%
  • Skrill/Neteller (min. 10.000 Ft., max. 3.000.000 Ft) - költsége: 5%
  • személyes befizetés a kaszinó kasszájába (min. 5000 Ft., max. 2.000.000 Ft.) - költsége: 0%
  • közvetlen bankszámlára történő készpénzes befizetés (min. 10.425 Ft., max. 30.000.000 Ft) - költsége: 425 Ft.

Kell-e adót fizetni a Vegas sportfogadáson szerzett nyeremények után?

Aktuális információink szerint a Vegas Sports fogadóirodánál szerzett nyeremények adómentesek.

Teniszfeladás szabálya a Vegas sportfogadáson?

Abban az esetben ha egy játékos feladja a mérkőzést, akkor a fogadóiroda a feladásig megállapítható eredmények függvényében feldolgozza a fogadásokat, a többit viszont törli, vagyis 1.00-ás szorzón értékeli ki. 

Van cash out (felhető most) lehetőség a Vegas Sporton?

Nincs.

Borítókép: Vegas sportfogadás