A West Ham United középpályása, Lucas Paqueta ellen vizsgálatot indított az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) a testület fogadási szabályainak állítólagos megsértése miatt.

Nehéz időszak ez a focista életében, ugyanis a vizsgálatra azután került sor, hogy a brazil sztár 85 millió angol fontos átigazolása a Manchester Cityhez meghiúsult, miután a Premier League sztárcsapata bizalmas okokra hivatkozva visszavonta a Paqueta iránti érdeklődését.

Azóta kiderült, hogy Paqueta állítólag részt vett egy fogadási hálózatban szülővárosában, a brazíliai Guanabara Bayben, ahol fogadásokat kötöttek olyan West Ham mérkőzésekre, amelyeken Paqueta maga is részt vett.

Kérdések merültek fel, amikor Paquetára olyan fogadások kezdtek érkezni mérkőzésen belüli eseményekkel kapcsolatosan, mint például a kapura lövéseinek száma. Ezek a fogadások a szülővárosába voltak visszavezethetőek, amely információ miatt az FA rögtön riadót fújt és elkezdett vizsgálódni.

Miközben úgy vélik, hogy a West Ham sztárjára tett fogadások nem érintették a mérkőzések kimenetelét, Paqueta azonnal tagadta, hogy bármilyen szabálysértést követett volna el, jogi csapata és képviselői pedig még nem nyilatkoztak hivatalosan a bundaügyről.

Paqueta még bevethető volt a West Ham múlt vasárnapi (augusztus 20.) Chelsea elleni összecsapáson (ahol 3-1-es győzelmet arattak), David Moyes menedzser pedig a meccs előtt megerősítette, hogy ha a játékos megfelelő lelkiállapotban van, akkor játszani fog. A brazil válogatott játékos végül a hosszabbításban egy döntő büntetőt váltott gólra, amivel bebiztosította a győzelmet a londoni szomszédok ellen.

Paqueta csak egyike a legújabb Premier League-játékosok közül,  akik az FA fogadási szabályainak állítólagos megsértésébe keveredtek, miután a Brentford játékosát, Ivan Toneyt is megvádolták, majd nyolc hónapra eltiltották a labdarúgástól.

A Nottingham Forest hátvédje, Harry Toffolo ellen is vádat emelt az FA a fogadási protokoll megsértése miatt, miután kiderült, hogy megszegte a szabályokat, miközben több EFL-csapat kölcsön játékosaként játszott.

Borítókép: Shutterstock.com/Maciej Rogowski Photo