Az idei világbajnokság eddigi legnehezebb feladata vár a női kézilabda válogatottunkra, ugyanis szombaton az ellenfél a házigazda Svédország lesz.

A Montenegró elleni kudarc után sikerült javítaniuk a magyar csajoknak, ugyanis a középdöntő első találkozóján 10 gólos győzelmet arattak Szenegál ellen, mindeközben a horvátok meglepték Montenegrót, és egy gólos sikerüknek köszönhetően szorosabbá tették a továbbjutási harcot.

Most látszik valójában, hogy milyen fontos győzelmet szalasztott el Magyarország a selejtezőcsoportban, ugyanis egy akkori siker (Montenegró ellen) most már majdnem biztos továbbjutást jelentene. De ez már a múlté. Koncentráljunk a jelenre.

Női kézilabda VB, 1. főcsoport

Amint a fenti képen is látható, a szombati mérkőzést a házigazda Svédország sokkal nyugodtabb helyzetben várhatja, ugyanis kicsi az esélye annak, hogy ne jutnának a legjobb 8 közé, nekünk viszont fontos lenne legalább egy pont megszerzése ugyanis jelen pillanatban azonos a pontszámunk Montenegróval, és sajnos a kép nem tükrözi a valóságot, ugyanis a középdöntő végén azonos pontszám esetén a direkt meccs számít, mi meg tudjuk, hogy annak mi volt az eredménye.

Természetesen a legszebb forgatókönyv ha legyőzzük Svédországot, illetve hétfőn a horvátokat, de egy svédek elleni döntetlen is jól jöhet, összehangolva egy utolsó csoportkörös győzelemmel. Pláne úgy, hogy minimális esélyeink vannak szombaton, de csodák léteznek (pl. Japán győzelme Dánia ellen csütörtök este).

A svédek elleni mérkőzésünk időpontjában már tudni fogjuk, hogy Montenegró milyen eredményt ért el Szenegállal szemben, valamint, hogy a horvát csajok legyőzték Kamerunt vagy sem. 

Kicsi az esély, hogy Montenegró nem gyűjti be az újabb 2 pontot, így ha nem sikerül legalább egy döntetlent elérni Svédország ellen, akkor úszott az idei vb-s cél (legjobb 8).

Magyarország - Svédország fogadás

Aki a magyar lányok sikerére fogad, az nagyon szép összeget szerezhet ha beválik elgondolása, ugyanis Magyarország győzelmére nem kevesebb, mint 8.00-ás szorzón fogadhatunk. A döntetlen kizárásával is szép summához juthatunk, ugyanis a Magyarország DNB fogadás 6.00-ért játszható.

december 09., szombat

Ami a legutóbbi direkt meccseket illeti, a mérleg 1-1. A tavalyi Eb-n kikaptunk (30-25-re) a skandináv lányoktól, azelőtti évben viszont az Olimpián mi nyertünk (26-23).

Tudtad? 
A 2023-as női kézilabda VB alatt részt vehetsz tippjátékunkon, ahol a legjobb 8 játékos ingyenes fogadásban részesül az Unibet jóvoltából. Tippelj te is!

Néha nem árt underdogként játszani, kevés nyomással a vállunkon, és a szombati találkozó ilyen lesz, ugyanis a svéd közönség a hazaiakra helyezi a nyomást. Ebből mi akár profitálhatunk.

Bár a svédek eddig minden meccsüket megnyerték, hátha ellenünk lazítanak egy picit, ezért a Magyarország +4,5 gólban lehet érték, ez pedig 1.96-os szorzón játszható, de a főtippünk erre a mérkőzésre mégsem ez lesz.  A legutóbbi svédek ellni direkt meccseken mindig szereztünk legalább 25 gólt, és erre számítunk most is.

Magyarország góljainak száma 24,5 felett @ 1.96

További kézilabda tippek

Hol lehet élőben nézni a Magyarország - Svédország női vb-meccset?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a női kézilabda vb mérkőzéseit, köztük a Magyarország - Svédország találkozót is.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzést szombaton, 20:30-tól az M4 Sport csatornán követhetjük élőben.

Hajrá csajok! Hajrá Magyarország!

  Unibet élő közvetítés

Ugyanúgy élőben követheted az Unibeten a Szenegál - Montenegró és a Horvátország - Kamerun találkozót is, tippjeidet pedig te is megoszthatod velünk játékainkban, vagy akár női kézilabda-vb-s fórumtémánkban.

december 09., szombat

Borítókép: A győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Szenegál Fotó: Illyés Tibor/MTI