Rafael Nadal nem csak a teniszpályán bizonyítja teljes odaadását a sport iránt, hanem a tenisz fejlődése is fontos számára, amit nyilvánvalóvá tett az ultramodern Rafa Nadal Teniszakadémia létrehozásával (amely fedele alatt már új központok is megjelentek világszerte). A manacori szuperkomplexum augusztus 27-től a Rafa Nadal Open színhelye is lesz egyben.

Az ATP Challenger-torna, mely a US Open teniszbajnoksággal párhuzamosan zajlik, a hírek szerint jeles mezőnynek fog örvendeni. Lukas Rosol, aki 2012-ben a Wimbledonon búcsúztatta Rafát, állítólag részt fog venni a versenyen. Mellette, Sergiy Stakhovsky is indul, aki a 2013-as Wimbledonon Roger Federert győzte le. Carlos Berlocq egy igen jeles küszöb előtt áll az eredményesség terén, hiszen 20. Challenger-győzelmét szerezhetné meg, és minden bizonnyal, ennek a tornának megnyerése még ünnepélyesebbé tenné ezt a bravúrt.
Yannick Maddent pontosan Nadal ejtette ki az idei Roland Garros első fordulójában, most pedig a német játékos részt fog venni a legyőzőjéről elnevezett versenyen. Ez az elismerés és sportszerűség egyik kiváló példája. Mindenképp, gyönyörű tornára várhatunk egy idillikus környezetben, amely az évek során várhatóan még rangosabb eseménnyé nőhet.

Egy kis bemutató Nadal akadémiájának felavatásáról:

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.