A svájci géniusz akkor is új rekordokat állít, amikor nincs még a pálya közelében sem.

Roger Federer és a Wilson BLX Six One Tour ütője (Fotó: Neale Cousland / Shutterstock.com)

A teniszrajongók nagy része majdnem mindent megtenne, hogy a hússzoros Grand Slam-bajnokkal két szót váltson, fotót készítsen vele és egy általa használt tárgyat megszerezzen. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy nemrég egy online árverésen a 2011-es Roland Garros döntőjében használt Wilson BLX Six One Tour ütője, nem kevesebb, mint 55,000 dollár ellenében talált új gazdára.

Ez az érték a legnagyobb, amit valaha egy férfi teniszező által használt ütőért fizettek. Az előző rekord 2007 óta állt talpon, amikor a fából készült Slazenger márkájú ütő, amellyel Fred Perry az 1934-es Wimbledon döntőjét nyerte 32,000 dollárért kelt el. (Az érdekes az, hogy Federer az említett Roland Garros-döntőt elveszítette.)

Tudni kell, hogy a minden idők legdrágább ütő tulajdonosa nő volt, hiszen Billie Jean Kingnek azt az ütőjét, amellyel 1973-ban Bobby Riggset verte a híres Battle Of The Sexes bemutató-mérkőzésen 125,000 dollárért árverezték 2018-ban. Talán meglephet, hogy még törött ütőkre is képesek egyesek egy halom pénzt költeni. A 2018-as US Open-döntőben egy Serena Williams által eltört ütőt 20,910 dollárért árvereztek a tavaly. Mint tudjuk, az említett new yorki összecsapást Naomi Osaka nyerte.

Ti mennyit fizetnétek kedvenc játékosotok ütőjéért?