Egy győzelem-távolságra van csak Novak Djokovic attól a bravúrtól, hogy a rangos tornák rekordere legyen. Jelenleg 22. bajnoki címmel, Rafael Nadallal együtt vezetik ezt a rangsort, de ha Casper Ruud nem borítja a párizsi döntőben a papírformát, akkor a szerb játékos éppen ott veszi át a vezetést, ahol spanyol riválisa tizennégyszer nyerte a tornát.

Novak Djokovic 148
Novak Djokovic 22. Grand Slam-győzelmeiből kettőt szerzett Párizsban 2016-ban és 2021-ben. (Fotó: Victor Velter/Shutterstock.com)

Az elvártnál gyengébb salakidényben szerzett eredményeinek ellenére, Novak (ATP 3.) Párizsban a régi énjét mutatta és a negyeddöntőig döccenésmentesen haladt előre. Az utolsó nyolc között Karen Khachanov elvitte mérkőzésük első szettjét, a másodikat is szorossá tudta tenni, de végül a szerb nyerőgép négy felvonásban továbbjutott. A mindenki által nagy érdeklődéssel várt, Carlos Alcaraz elleni elődöntő első két szettje nagyon magas színvonalú volt, de 1-1-es állásnál, a harmadik felvonás elején az ifjú spanyol teste a feszültség miatt begörcsölt és azután már csak két gémet nyert összesen. Ezért, ha a statisztikai adatokból akarunk következtetéseket levonni, akkor csak az első két szettre kellene koncentrálnunk. Bár Novak az elsőt nyerte ezek közül, mindkettőben több ki nem kényszerített hibája volt mint győztes ütése (7/11, 8/14), ami kissé furcsa.

Enyhén radar alá került az idén nem túl meggyőző Ruud (ATP 4.), de a francia Grand Slamen stabilan teljesített. Három fordulóban is veszített játszmát, azonban továbbjutásai nem kerültek igazán veszélybe és ki kell emelni, hogy az igazán fontos pillanatokban, élvonalú játékoshoz méltóan kerekedett felül. A torna előrehaladtával egyre jobban játszott és a nyolcaddöntőben a Santiago-i és Genf-i bajnokot, Nicolas Jarryt három játszmában, a negyeddöntőben pedig Holger Runét négy játszmában verte. Az Alexander Zverev elleni elődöntő szorosnak ígérkezett, azonban a huszonnégy éves norvég játékos csak hét gémet veszített összesen. Casper nagyon fegyelmezett, jól mozgott a pályán, de nem mindig elég indítványozó és emiatt Djokovic dominálhatja majd a meccsüket. Az eddigi négy (salakon két) egymás elleni összecsapásukon Ruud úgy kapott ki, hogy még egy szettet sem tudott nyerni, ezért változtatnia kell, ami nem lesz könnyű a szerb számára egy ilyen történelmi pillanatban.

Ne feledd, hogy a Roland Garrosra megtett nyertes fogadásaiddal részt vehetsz az Unibet nyolc millió forintos fogadásbajnokságán.

június 11., vasárnap

Tipp Fogadás szettre 3-0 @ 2.48

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 10. 10:20 UTC.