A madridi WTA1000-es torna nyolcaddöntőjéig menetelő orosz játékos túljutott a párizsi Grand Slam-selejtezőin és első főtáblás mérkőzését Alison Riske-Amritraj ellen játssza.

Mirra Andreeva 007
Mirra Andreeva hamarosan top100-as játékos lehet. (Fotó: Marta Fernandez Jimenez/Shutterstock.com)

Alig egy hónapja figyeltünk fel igazán a fiatal játékosra, amikor a spanyol fővárosban szettvesztesség nélkül verte Leylah Fernandezt, Beatriz Haddad Maiat és Magda Linettet. Végül, Mirra száguldását az utólag bajnoki címet megszerző Aryna Sabalenka állította meg, de nem sok idő telt el azóta és újabb remek teljesítményt hajtott végre. Párizsban három selejtezős meccset szettvesztesség nélkül nyert, a legutóbbin annál a Camila Osorionál bizonyult jobbnak, aki 2019-ben a US Open junior bajnoka volt és 2021-ben a bogotai salakon WTA bajnoki címet szerzett.

Andreeva (WTA 143.) idei eredményességi statisztikája huszonhárom megnyert és három elveszített meccsből áll és ezt tovább szépítheti a Roland Garros első fordulójában. Alison Riske-Amritraj (WTA 83.) személyében egy rutinos ellenfele lesz, azonban az amerikai játékos az idei szezonban csak egyetlen egy meccset nyert meg és azt is januárban az Adelaideben zajlott tornán. Nyilvánvaló, hogy nem növeli esélyeit az tény, hogy idén egyáltalán nem játszott még salakon. Alison legutóbb márciusban lépett pályára Indian Wellsben és miden előjel azt sugallja, hogy nem Párizsban fogja megszerezni idei második meccsgyőzelmét.

május 30., kedd

Tipp Játékok száma Alatt 20.5 @ 1.42

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 május 27. 5:24 UTC.