Négy évvel ezelőtt az elődöntőt, az utóbbi két évben pedig a negyeddöntőt elérő Matteo Berrettininek idén elég valószínűtlen a hosszas menetelése, de annak ellenére, hogy csak egy meccset nyert a kemény borításra való visszatérése óta, a bukmékerek oddsai mégis esélyesebbnek mutatják Ugo Humbertnél.

Matteo Berrettini 009
Mostanáig Matteo Berrettini csak a Wimbledonon nyert Grand Slam-mérkőzést 2023-ban. (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

A Wimbledonon elért nyolcaddöntős menetelése, amely során a huszonhét éves olasz játékos (ATP 37.) verte Alexander Zverevet és Alex De Minaurt is, elég elfogadható volt arra a tényre való tekintettel, hogy áprilistól júniusig nem indult egy tornán sem. Torontoban váltott a kemény játékfelületre, ahol Gregoire Barrere legyőzése után, honfitársa, Jannik Sinner búcsúztatta. Ezt követően, a Cincinnatiban zajlott Mastersen is próbálkozott, de nyitómeccsén a szintén hullámvölgyben lévő Felix Auger-Aliassime győzte őt le. Matteo idei mérlege ezen a típusú felületen nyolc megnyert és kilenc elveszített meccsből áll és nem lesz könnyű ezen javítania a New York-i Grand Slamen, mivel az első fordulóban a világranglista 33. helyén álló Ugo Humbert ellen kell kiálljon.

Humbert 2017 óta először nyerhet szettet/szetteket

Berrettini 2020-ban ugyanitt három szettben verte a huszonöt éves francia játékost, ezúttal viszont szorosabb lehet a forgatókönyv. A három évvel ezelőtti összecsapásuk után még találkoztak a tavalyi ATP Kupán és az olasz akkor is szettvesztesség nélkül győzött. Ugo egyetlen sikerét 2017-ben jegyezte egy Challenger-torna alkalmával, amely ugyancsak kemény borításon zajlott. Humbert nemrég Atlantában elődöntős volt, Washingtonban pedig a negyeddöntőig ért el, így adva van a lehetőség, hogy hat év után ismét megnehezítse a remek szervával rendelkező Berrettini dolgát.

augusztus 29., kedd

Tipp Szettek száma Felett 3.5 @ 1.47

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 augusztus 28. 7:46 UTC.