Miközben Ons Jabeur nem látszik túl magabiztosnak a Wimbledonon újabb elveszített döntője óta, Marie Bouzkova szép eredményeket ért el tengerentúlón.

Marie Bouzkova 001
Marie Bouzkova egyetlen WTA bajnoki címét hasonló kemény borításon nyerte 2022-ben Prágában. Ons Jabeurnek viszont még nincs WTA-tornagyőzelme ezen a típusú játékfelületen. (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Lehet, hogy a Montreal-i nyolcaddöntője és a Cincinnatiban elért negyeddöntője nem hangzanak hatalmas sikereknek, de a huszonöt éves csehországi szőkeség (WTA 31.) menetelései során le tudta győzni többek között Jessica Pegulát, Elise Mertenset és a világbajnok Caroline Garciát is. Marie az amerikai Grand Slamen először jutott a harmadik fordulóba miután szettvesztesség nélkül győzte le Ashlyn Kruegert és Petra Marticot, utóbbi csak három gémet tudott összekaparni a második fordulós meccsen. Egyetlen Jabeurrel játszott meccsérre a tavalyi Wimbledon negyeddöntőiben került sor és a tunéziai játékosnak szetthátrányból kellett fordítania. Bár londoni összecsapásuknak második és harmadik szettjét Ons pihekönnyen nyerte, most nehezebb lehet a megoldandó feladat.

Ellágyult Jabeur a Wimbledon után?

A világranglista ötödik helyét elfoglaló, immár kétszeres Wimbledon-döntős (2022, 2023) gyengébben teljesített a felvezető tornákon Bouzkovánál. Az újabb londoni elveszített döntő nagyon megviselhette, mivel csak Cincinnatiban indult, ahol a negyeddöntőben kapott ki Aryna Sabalenkától. A US Openen még így is a tornagyőzelemre egyik legesélyesebb játékosként indult, de New Yorkban már az első két fordulóban kemény harcokat vívott. A María Camila Osorio Serrano elleni első fordulót két hosszabbított szettel zárta, a folytatásban pedig döntő felvonásra kényszerítette őt Linda Noskova. Lehet az embernek egy olyan érzése, hogy talán Jabeur még nincs mentális szempontból a magaslaton és emiatt is a harmadik forduló még az eddigieknél is nehezebbnek bizonyulhat.

szeptember 03., vasárnap

Tipp Szett hendikeppel Bouzkova, Marie +1.5 @ 1.48
Tipp Játék hendikeppel Bouzkova, Marie +1.5 @ 1.97

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 1. 7:1 UTC.