Ha Wim Fissette edz valakit, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy az a bizonyos játékos rendkívüli teljesítményeket hajt végre és úgy néz ki, hogy ezt Qinwen Zheng is igazolja.

Zheng Qinwen 001
Zheng Qinwen februárban szintén kemény borításon elődöntőzött Abu Dhabiban úgy, hogy Jelena Ostapenkót is verte. (Fotó: Steven Hodel/Shutterstock.com)

A híres belga edzőnek az útmutatásához olyan játékosok folyamodtak az idők során, mint például Kim Clijsters, Simona Halep, Petra Kvitova, Angelique Kerber vagy Naomi Osaka. Jelen pillanatban egy húsz éves kínai hölgyet segít, aki eddigi pályafutásának legjobb rangos eredményét érte el New Yorkban. Qinwen (WTA 23.) a Wimbledon után visszaváltott salakra és első WTA bajnoki címét szerezte meg Palermóban. A kemény borításra Washingtonban tért át, de a felvezető tengerentúli eseményeken alig nyert pár meccset. A US Openen viszont már négy fordulón túl van. Nadia Podoroska elleni nyitómeccsén csak egy gémet veszített, majd Kaia Kanepit és Lucia Bronzettit döntő felvonásokban búcsúztatta. A nyolcaddöntőben jött a nagy megmérettetés a tavalyi döntős Ons Jabeur ellen, amelyet két sima szettben abszolvált még úgy is, hogy első szerváinak csak negyven százalékát ütötte be érvényesen.

Annak ellenére, hogy az első adogatásai pontosabbak is lehettek volna ezen a tornán és a győzteseinek/ki nem kényszerített hibáinak mutatóján is még javíthat a kiélezett pillanatokban (döntő szettes meccsein sokkal kevesebb nyerőt ütött mint ki nem kényszerített hibát), az mindenképp jeles, hogy így is továbbjutott. A folytatás viszont az eddigieknél nehezebb kihívásnak ígérkezik.

Sabalenka az idei Grand Slameken elért legalább az elődöntőig

A jövő héttől a világranglista élére kerülő Aryna Sabalenka átszáguldott eddigi ellenfelein és még egyik meccsén sem veszített öt gémnél többet az idei US Openen. Bár Maryna Zanevskától, Jodie Burragetól és Clara Bureltől nem is volt nagyon várható igazán acélos ellenállás, a nyolcaddöntőben Daria Kasatkinától viszont talán igen, mégis végül az orosz játékos csak négy gémet nyert. Egy ilyen díszmenet tudatában, valószínűleg kevesen mernek arra tippelni, hogy Zheng most borítani tudja a papírformát, azonban Sabalenka nem kényelmesedhet el az eddigi könnyed sikereinek melegében, mivel az nyilvánvaló, hogy a kínai játékos roppant ígéretes.

szeptember 06., szerda

Tipp Játék hendikeppel Qinwen Zheng +4.5 @ 1.89

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 szeptember 5. 8:20 UTC.